A konsiderohet shpërfillje ndaj Kuranit nëse ai vetëm dëgjohet dhe nuk lexohet?

0
334

Njeriu nuk konsiderohet si shpërfillës i Kuranit (nëse vetëm e dëgjon dhe nuk e lexon atë nga mus’hafi), sepse dëgjuesi është sikurse lexuesi.

Mirëpo, nëse bashkon mes leximit dhe dëgjimit, atëherë kjo është më e plotë dhe më e mirë.

Këtë e bënte Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) dhe shokët e tij. Sidoqoftë, dëgjuesi i Kuranit ka shpërblim të madh.

Shejh: AbdulAziz bin Baz (Allahu e mëshiroftë)
http://binbaz.org.sa/mat/19455

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here