Home ShËndetsi Ilaç i ri për trajtimin e Alzheimerin, Parkinsonin dhe Multisklerozën

Ilaç i ri për trajtimin e Alzheimerin, Parkinsonin dhe Multisklerozën

Dy ilaçet me emrat gjenerik MW151 dhe MW189 në fazat e hershme të testimit kanë treguar efikasitet të madh në shërimin e Alzheimerit, Parkinsonit, sklerozës së shumëfishtë, demencës, etj.

Shkencëtarët amerikanë e kanë patentuar në Universitetin Northwestern dhe pohojnë se vetëm një ampulë në fazat e hershme të sëmundjes mund të parandalojë tërësisht zhvillimin e tyre, shkruan “Daily Mail”.

“Nëse ampula merret me kohë pas lëndimit të trurit ose pas sulmit në tru mund të parandalohen komplikimet afatgjata duke përfshirë sulmet, mosfunksionimet kognitive dhe problemet mentale”, – ka thënë Mark Wainwright nga Universiteti Northwestern.

Previous articleMadhëria dhe shkëlqësia e Muhamedit s.a.v.s
Next articleMAHNITËSE: Me aftësi mendore të kufizuara, ka mësuar Kuranin e plotë si dhe kuptimet e tij në gjuhën franceze dhe angleze