Vendet me më së shumti doktorë shkencash (FOTO)

0
327

Edukimi është çelësi për zhvillim ekonomik.

Arsimimi praktikisht është zemra e inovacioneve që shihen për rreth secilën ditë. Zbulimet e reja, si MP3 dhe teknologjia e GPS kurrë nuk do të mund të ndodhnin pa pasur hulumtues, doktorë shkencash, shkruan Weforum, transmeton Klan Kosova.

Vendet investojnë shumë në ngritjen e sistemit të arsimit dhe tash si kurrë më parë ato garojnë mes vete edhe më numrin e të diplomuarve në PhD.

Por se cili vend ka më së shumit në botë doktorë shkencash dhe cilët pasojnë me tej.

Sipas një raporti të OECD, SHBA ka më së shumit të diplomuar si doktorë, dyfish më shumë se Gjermania.

Në vitin 2014 në SHBA kanë diplomuar 67 mijë e 449 veta në PhD, krahasuar me ata në Gjermani që ishin 28 mijë 28 mijë e 147.

Kjo është lista e vende që prijnë:
doktoret

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here