Home A e dini se Si punon motori i një aeroplani (Video)

Si punon motori i një aeroplani (Video)

Motorët lëvizin aeroplanin përpara me një forcë të madhe që prodhohet nga një goditje e madhe dhe shkakton avionin të fluturojë shumë shpejt.

Të gjithë motorët e avionit, të cilët gjithashtu quhen turbina me gaz, punojnë në të njëjtin parim. Motori thith ajrin në pjesën e përparme me një tifoz. Një kompresor ngre presionin e ajrit. Kompresori është bërë me shumë brisqi të bashkëngjitur në një bosht. Thika tjerr në shpejtësi të lartë dhe kompresoni ose shtrydhni ajrin. Ajri i ngjeshur më pas mbulohet me lëndë djegëse dhe ndriçon një shkëndijë elektrike përzierjen. Gazrat e djegies zgjerohen dhe shpërthen përmes hundës, në pjesën e prapme të motorit. Ndërsa motoret e gazit gjuajnë prapa, motori dhe avioni fluturojnë përpara. Ndërsa ajri i nxehtë po shkon në hundë, ai kalon përmes një grupi tjetër bombinash të quajtur turbinë. Turbina është ngjitur në të njëjtën bosht si kompresori./Kumti

Previous articleSi punon ndërruesi i shpejtësive- marshi i transmisionit (Video)
Next articleAktori i njohur nga “Çka ka shpija” për festë shkoi në vendin e shenjtë Medinën e ndriçuar