Libri më qetësues se gjumi

0
364

Sipas një studimi të fundit thuhet se nëse ju shijoni literaturë mund të përforconi mendjen tuaj madje duke përmirësuar të gjitha aftësitë tuaja të dikurshme.

Por kjo është e vështirë për tu arritur nëse ju nuk jeni një lexues i apasionuar për të nxjerrë diçka përtej imagjinatës.

Edhe nëse ndjeheni të stresuar, leximi mund të sjellë qetësim më shumë se sa një pilulë gjumi.

Këtë e vërtetoi hulumtimi i kryer në vitin 2009 nga Universiteti Sussex-it duke shtjelluar se leximi është mënyra më efektive për të kapërcyer stresin, duke dëgjuar muzikë e duke shijuar edhe një filxhan çaj, kafe apo edhe përderisa shëtisni me një libër në duar.

Nuk ka rëndësi se çfarë libri zgjidhni, mjafton të lexoni një libër mund të shpëtoni veten tuaj nga shqetësimet dhe streset e përditshme të botës./Mesazhi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here