Home ARTIKUJ HOMOSEKSUALITETI: CILA ËSHTË SEMUNDJA E VERTETE?

HOMOSEKSUALITETI: CILA ËSHTË SEMUNDJA E VERTETE?

Me emrin e Allahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!

no-gays-logoPretendimi i disave se “homoseksualizmi eshte dicka e lindur”, s’eshte gje tjeter vetem frymezim shejtanor, te cilin e hedh poshte Shpallja Hyjnore (shih sure en nisa, 1) dhe natyeshmeria e paster njerezore. Ngase cdo njeri lind ne natyeshmerine e paster e pa gjynahe, e mbi te gjitha pa “genin homoseksual”.

Jemi ne nje periudhe materialiste ku çdo gje po sakrifikohet ne altarin e “lirise”, bota nga lindja ne perendim është duke deshmuar nje renie totale te moralit e te miresjelljes. Virtytet po paraqiten si e keqja ndersa mekatet e çdo lloji po reklamohen ne menyre qe te duken si te pranueshme nga shoqeria. (!!!) Ndershmeria, besnikeria, bujaria, meshira, deliresia, virgjeria, frika nga Allahu, etj, tashme, rralle here shihen si cilesi per tu lavderuar ndersa mardheniet seksuale jashte kurore, fumari, mashtrimi, interesi (riba), hilet, aborti, homoseksualiteti, lezbizmi, etj, jane bere shpejt rendi i dites.

Në shume prej te ashtu quajturave demokraci, tashme nuk ekziston asnje lloj turpi madje edhe kur behen mekate haptazi per shkak te ligjeve te shumta qe mbështë sin keto mekate. Ne te vertete, sot ne disa prej “demokracive” me te medha ne bote, nje kryetar (lider) sa me shume te shfaqi imoralitetin e tij dhe mardheniet jashte kurore, aq me shume rritet popullariteti i tij e rriten akoma me shume shanset e tij per t’u rizgjedhur nga njerezit.

Por pjesa me e trishtueshme e gjithe kesaj është se ndersa muslimanet priteshin te nxirrnin boten jashte nga keto trazira dhe t’i ofronin Islamin si zgjidhja e vetme e problemeve, ata filluan te pervetesojne zgjidhjet e falimentuara te atyre qe jane duke kerkuar me duart e tyre ne erresiren e injorances. Per fat te keq, shume prej praktikave te tyre te neveritshme qe gjenden ne shoqerite perendimore dhe ne shoqeri te tjera prej kufareve (mosbesuesve) po shkojne me ngadale drejt shoqerive muslimane. Allahu na ruajt!

Ka ardhur koha që umeti i muslimaneve te zgjohet nga gjumi dhe te vetedijesohet qe është  detyra e çdo Muslimani t’i rikujtoje te gjithe njerezimit qe suksesi arrihet vetem ne permbushjen e urdherave te Allahut ashtu si u shpjegua nga i Derguari Muhamed (salAllahu alejhi ue selam).

Ky artikull, – i bazuar ne nje broshure qe është  shperndare ne muajin Shawwal, 1415 H nga Presidenca e Pergjithshme, Departamenti i Promovimit te Virtyteve dhe te Parandalimit te Veseve ne Arabine Saudite, – shqyrton ceshtjen e homoseksualitetit dhe lezbizmit ne Islam. Edhe pse është perdorur gjinia mashkullore ne kete artikull, ai vlen si per meshkujt ashtu edhe per femrat.

Mendime dhe shqetesime qe do te doja t’i ndaja me ty, vella i dashur, rini Islame

Vellai im i respektuar ne Islam. Eselamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu!

Në shpirtin e vellazerise Islame dhe duke iu permbajtur Sunetit të të Derguarit Muhamed (salAllahu alejhi ue selam) qe ka thene: “Nuk beson ndokush prej jush derisa të dojë për vëllanë e tij (musliman) atë që do për vete.” Te lutem me lejo te te ofroj si keshille fjalet ne vazhdim:

Cdo besimtar i vertete qe jeton ne kete bote ka frikë prej zemerimit dhe ndeshkimit te Allahut te’ala. A je i sigurte o vellai im nga ndeshkimi i Allahut te’ala?  Pyetja qe secili prej nesh duhet t’i beje vetvetes është : “Do te doje te beje pjese nder ata qe do te denohen neser, ne diten kur as pasuria e as femijet nuk do te te bejne dobi perveç atij personi qe shfaqet perpara Allahut me nje zemer te paster? Do te doje qe zemra jote te arrinte poziten me te ulet pasiqe Allahu e krijoi ne formen me te mire? Do te doje qe vetja jote te poshterohej perballe komplet njerezimit e kompet krijesave ne Diten e Kijametit?”

Sigurisht qe nuk do te doje qe te te ndodhe ndonje nga keto.

Te lutem, me lejo te ndaj me ty disa keshila vellazerore persa i perket vetem nje te keqeje e cila është  perhapur shume sot . vecanerisht midis te rinjve. E di qe mund te jene shume pyetje qe ju vije nder mend persa i perket kesaj te keqeje:

–         Cila është  kjo e keqe?

–         Është  kaq e rende saqe duhet ta diskutojme?

–         Cila është  rrugezgjidhja per te?

–         Si mund ta mbrojme vetveten nga kjo?

–         Cilat jane demet dhe pasojat nga ajo?

Mos u nxito pasi se shpejti do te gjesh pergjigjet e te gjitha pyetjeve.

Vëlla di dashur! Ti je sigurisht në dijeni qe mekati i homoseksualitetit është  haram (i ndaluar). Por a e di sa serioz është ky krim dhe sa i nënçmuar është tek Allahu te’ala? Veç imagjino, vellai im, qe kur është  kundra natyres njerezore, edhe te kafsheve, cila është pozita e atij personi qe kenaqet prej saj! Ky person, nuk është në dijeni se Allahu te’ala – me te gjithe Madheshtine e Tij, Fuqine – po e sheh kur ai gjen kenaqesi ne kete veper te ndaluar? A nuk është  ne dijeni qe Allahu te’ala ka fuqi qe te dergoj mbi te (personin) nje denim te shpejt dhe te rende ose ta godase ate kur ai është  duke e bere kete veper te ndaluar? Cila do te jete pozita e tij kur ai te dale perpara Zotit te tij ne Diten e Kijametit? “I tillë është dënimi i Zotit tënd, kur ndëshkon vendbanimet që bënin gjynahe. Me të vërtetë, dënimi i Tij është i dhembshëm dhe i ashpër.” (Hud 11: 102)

Le te shohim disa ajete te Kur’anit, hadithe dhe thenie te sahabave (radiAllahu anhum) dhe thenie e vendime te dijetareve ne lidhje me homoseksualitetin ose sodominë. Ne vijim, le te shohim se cilat jane disa prej semundjeve qe jane perhapur si rezultat i saj si dhe disa rrugezgjidhje. Lusim Allahun te’ala qe te na mundesoje ndjekjen e udhezimit te Tij dhe Sunetin e të Derguarit të Tij të dashur, Muhamedit (salAllahu alejhi ue selam).

Ki kujdes!

I Derguari (salAllahu alejhi ue selam) ka thene: “Ne te vertete, gjeja per te cilen frikë sohem me shume per umetin tim është  praktikimi (i keq) i popullit te Lutit.” (Tirmidhiu, Ahmedi, Ibn Haxher al-Hajsami, Ad-Duri dhe Al-Axhuri – Hadith Hasan)

‘Ali bin Abi Thabit (radiAllahu anhu) ha thene: “Cilido qe i lejon vetvetes t’i behet zakon seksualisht (duke u bere homoseksual apo sodomija), Allah te’ala do te nxjerre nga ai deshiren (natyrale) per grate.”

Naxhiib As-Sirr (radiAllahu anhu) ka thene:“Ata (te parët e mire) nuk do te pelqenin as te shihnin nje djal te ri e te bukur.”

Njehere, Abul Aswad (radiAllahu anhu) solli nje leter te cilen ia tregoi njerit prej studenteve te tij dhe tha: “Deshmoj qe kjo leter është  diktuar nga Ali bin Abi Taalib (radiAllahu anhu) per Abul Aswad: ‘Kur burrat (domethene homoseksualet) do te kenaqin vetveten seksualisht me burra dhe grate (homoseksualet) me gra, atehere do te ndodhin termete, fytyrat do te transformohen dhe guret do te biejne poshte nga qiejt.’ ”

I Derguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selam) gjithashtu ka thene: “Allahu e mallkofte ate qe ben veprën e populli i Lutit.” (Ibn Hiban)

Ai (salAllahu alejhi ue selam) ka thene: “Lezbikeria e grave është zinaja ndermjet tyre.” (Taberani)

Një mësim nga historia

Dihet fare mire se kur kjo semundje e keqe u shfat brenda nje populli ne te kaluaren, Allahu te’ala shkaktoi ndeshkime me leshime nga qiejt mbi ta. Allahu permend historine e tyre ne disa vende ne Kur’an. Ne nje vend Ai thote: “Kur Luti i tha popullit të vet: “Përse bëni vepra të mbrapshta e të turpshme, madje në sytë e njëri-tjetrit? Vallë, a mos ju u qaseni me epsh meshkujve, në vend të femrave? Në të vërtetë, ju jeni popull i paditur”, përgjigjja e vetme e popullit të tij ishte: “Dëbojeni familjen e Lutit prej qytetit tuaj, sepse ata janë njerëz të dëlirë!” Dhe Ne i shpëtuam atë dhe familjen e tij, përveç gruas së tij, së cilës i caktuam që të mbetej me të dënuarit. Dhe mbi ta lëshuam breshëri (prej gurësh)! Eh, sa e tmerrshme që ishte ajo breshëri për ata që ishin paralajmëruar!” (Neml 27: 54-58)

Ne nje vend tjeter Allahu i Lartesuar thote:Vallë, ju, nga e gjitha bota, iu qaseni meshkujve e i lini mënjanë gratë tuaja, të cilat Zoti juaj i ka krijuar bashkëshorte për ju?! Njëmend, ju jeni popull që kaloni çdo kufi të së keqes.” (Esh-Shuara 26: 165-166)

Qe nga ajeti i pare, ne mesojme se keta njerez edhe vete e pranuan qe familja e Lutit (alejhi selam) qe kishte Iman (besim ne Allahun) ishte e paster nga natyra, e virgjer dhe me moral te paster. Gjithashtu, ata e dinin qe familja e Lutit (alejhi selam) frenohej nga kjo prkatike e piste. Ata e vune re kete, ngaqe është  e natyrshme per cdo person qe te njohi menjehere menyren e paster te jeteses e inspiruar nga Allahu te’ala kur ata e shohin ate si dhe te dallojne cdo sjellje jo natyrale dhe perverse.

Ne tefsirin (komentimi i Kur’anit) e ketyre ajeteve është  permendur se populli i Lutit (alejhi selam) praktikonin si homoseksualitetin ashtu dhe lezbikizmin. Kur Allahu vendosi t’i denoje ata, Ai urdheroi Xhibrailin (alejhi selam) ta ngrente vendin e Lutit (alejhi selam) ne nje lartesi ku engjejt e qiellit te pare mund te degjonin lehjet e qenve te tyre. Pastaj Xhibraili (alejhi selam) i ktheu permbys dhe i hodhi nga kjo lartesi e frikshme. Me pas, Allahu te’ala beri qe te biejne gure te nxehte mbi ta. Kjo është  menyre se si perfundoi ky popull, nje shembull per pjesen tjeter te njerezimit deri ne Diten e Kijametit.

Imam Al-Axhuri (rahimahullah) ka thene: “Allah te’ala te ka informuar rreth aktit te neveritshem te homoseksualitetit qe veprohej behej nga populli i Lutit (alejhi selam) dhe si i ndeshkoi ata duke i hequr shikimin se pari. Me pas, Xhibraili (alejhi selam) u urdherua qe te crrenjoste ate vend bashke me banoret e tij lart ne qiell e me pas e ktheu permbys fashtin permbi ta. Me pas ata u goditen nga gure arghile.”

Denimi i tyre ishte i atille qe asnje udhetar ose asnje banor nuk mund te shpetonte vetveten nga guret e nga shkaterrimi i plote. Thuhet numri i tyre ishte kater milion. (Tefsir Ibn Kethir f. 471, Vol. 2)

Le te reflektojme! Pse Allah te’ala i denoi kaq rreptesisht ne nje menyre qe Ai nuk kishte denuar ndonje popull t emeparshem? Sigurisht, gjynahu i tyre duhet te kete qene me te vertete serioz per Allah te’ala duke pare sei i denoi e i shkaterroi ne kete menyre.

Fatkeqësi në këtë botë

Aktet e homoseksualitetit dhe lezbianizmit jane me siguri nje perversion dhe nje devijim nga natyra e paster njerezore. Keto akte provokuese kundra natyres njerezore jane edhe me te shemtuara e me te keqija se zinaja (imoraliteti). Ka konsensus ndermjet Muslimaneve por edhe nga ndjekesit e feve te tjera qe homoseksualiteti dhe lezbianizmi jane praktika te keqija dhe te pista. Per kete nuk është  cudi kur shohim se Islami e ndalon kaq rreptesisht dhe merr masa kaq te renda kundra tyre.

Denimi qe i pret njerezve te ketille ne boten e pertejme e kemi shpjeguar, por cili është  denimi i tyre ne kete bote?

Nje sjellje e tille ishte komplet e panjohur me pare popullit Arab, e nuk ka ndonje transmetim qe te kete ndodhur ndonje incident i tille ne kohen e te Derguari te Allahut (sallAllahu alejhi ue selam) ose qe ai te jete perballur me nje rast te kesaj natyre. Megjithate, është  trasmetuar nga i Derguari i Allahut (sallAllahu alejhi ue selam) se ai ka thene: “Vriteni ate qe ben sodomi (mardhenie anale) dhe ate qe lejon qe t’i behet.” (Tirmidhi)

 Ebu Bekri (radiAllahu anhu) e percolli kete ligj dhe  ‘Ali (radiAllahu anhu) ishte shume i rrepte ne qeverrisjen e tij kundra ketij krimi. Është  trasmetuar se njehere Khalid bin Waliid (radiAllahu anhu) gjeti nje njeri ne kufinjte e Arabise duke u martuar me nje burre tjeter ashtu siç martohet burri me gruan, keshtu ai i shruajti Ebu Bekrit (radiAllahu anhu). Pasi qe Ebu Bekri (radiAllahu anhu)  u konsultua me Sahabat, ‘Ali (radiAllahu anhu)  i cili ishte me i rrepti ne denmin e ketij akti tha: “Vetem njeri prej popujve te shumte e ka kryer kete dhe te gjithe ju e dini si Allah te’ala veproi me ta. Mendoj se ai duhet te shkaterrohet me zjarr.” Keshtu Ebu Bekri (radiAllahu anhu) i shruajti zoteriut tone Khalidit (radiAllahu anhu) i cili me pas e denoi burrin me vdekje me ane te zjarrit.

Ibn Qassar dhe Ibn Tejmijah (rahimahullahum) kane thene: “Te gjithe Sahabat (radiAllahu anhum) ishin te nje mendimi qe ai duhej vrare, por disa prej tyre e mendonin ndryshe menyren se si duhej bere (vrasja).” Ebu Bekri (radiAllahu anhu) tha qe ai duhej ekzekutuar duke e hedhur nga nje lartesi e madhe. Nje kendveshtrim tjeter i Aliut (radiAllahu anhu) ishte qe nje mur duhej hedhur mbi te.

Ibn Abbasi, Aliu, Xhbir bin Zaid, Abdullah bin Ma’mar, Imam Zuhri dhe Imam Maliku (radiALlahu anhum), kane thene se ata qe kryejne vepren e keqe te popullit te Lutit (alejhi selam) duhet te gurezohet deri ne vdekje, pavaresisht nese jane apo nuk jane te martuar. Keshtu është  edhe nje transmetim nag Imam Ahmedi, Shafi’ii dhe Abu Savr (rahmhaullahum).

Ibn Abasi (radiAllahu anhu) u pyet njehere rreth denimit te homoseksualeve. Ai u pergjigj: “Duhet t’i dergoni ne majen e nderteses me te larte ne qytet dhe t’i hidhni poshte. Pataj duhet te goditen me gure.”

Xhabir bin Zaid thoshte: “Shkalla e ndaleses se anusit është shume me serioze se shkalla e ndaleses se vagines.” Me fjale te tjera, ndalesa e mardhenieve anale është  me e rrepte se ndalesa e mardhenieve ilegale me nej grua.

Rreziku në këtë botë

Ndermjet pasojave te keqija te ketij gjynahu jane edhe shume semundje njgjitese e vdekje prurese qe vijne si rezultati i tij. Disa prej etyre semundjeve jane te atilla qe shkenca mjekesore – me te gjitha arritjet, fuqine e teknologjine e avancuar – kane deshtuar ne luftimin e tyre ose nuk i kane kuptuar teresisht, jo me t’i kurojne ato. Sigurisht, askush nuk esht ene gjendje te ngrihet mbi Deshiren e Allahut te’ala ose t’i shpetoje zemerimit te Tij.

Disa prej ketyre semundjeve fatale jane:

  • Sida: Nuk ka kure (ilaç) per te. Merret dhe perhapet nepermjet mardhenieve seksuale ilegale dhe nga akte seksuale perverte sic është  homoseksualiteti.
  • Gonorreja: Shkakton kruarje, djegie gjatë urinimit, ënjtje e dhimbje në organin gjenital dhe sterilitet.
  • Sifilizi: Është  nje lloj semundjeje te organit gjenital qe njihet nder Arabet si “Semundja Angleze” ngaqe origjina e saj shtrihet ne shoqerite Europiane ku perzierja mid sekseve dhe imoraliteti jane nje gje e zakonshme. Shkakton cmendje, paralize, humbje te shikimit dhe deme te tjera nervore. Demton edhe enet e gjakut e mund te shkaktoje edhe vdekjen.
  • Ulcera Gjenitale: Shakton inflamacion te nyjeve limfatike. Rrit mundesine qe te semuresh nga tumoret, dhimbje ne organet gjenitale dhe probleme me kockat.
  • Hepatiti B: Sintomat e tij jane temperatura, lodhja, te vjella. Shakaton hepatitin kronik ose kancer ne ulcer.

Keto jane vetem disa prej semundjeve te shumta qe shkaktohen nga sjelljet seksuale perverse. Mos valle ndonjeri prej jush do te deshironte t’i provonte keto semundje?

Lus Allahun te’ala te na mbroje te gjithe neve nga te gjitha llojet e se keqes!

Rruga drej shpëtimit!

I dashur vella! Praktikimi i plote i Islamit është  padyshim celesi i suksesit tone ne kete bote dhe ne boten tjeter. Islami na ka sjelle zgjidhjen e problemeve ne cdo sfere te jetes sone. Pa dyshim, rruga per te shpetuar vete tona është  e thjështë  dhe e qarte si drita e dites – e kjo behet duke e mbajtur vetetet tona shume large nga ky gjynah i kobshem.

Ne vijim po paraqesim disa menyra qe do tju ndihmojne per t’ia arritur kesaj:

Pendohu sinqerisht tek Allahut dhe kthehu tek Ai.

Qendro larg prej shoqerimit me njerez te keqinj ose nga shoke qe i perhapin e i lartesojne keto vepra e gjera qe perbejne mekate. Shoqeria qe frekuenton rinia luan rolin me te madh ri ne permiresimin ashtu edhe ne prishjen e tyre. Keshtu, zgjidh per veten tende shoqerin e njerezve te drejte qe do te te jene ne ndihme e te dobishem per ty ne ceshtjet e Dinit (Fese) tende dhe per dunjane tende (ceshtjet ne kete bote).

Hiqe shikimin tend dhe ndahu prej te githa atyre gjerave qe ndjellin epshe, sikurse shikimi dhe qendrimi me ata qe nuk kane mjekerr, djemte e rinj ose fotot e tyre neper filma, revista etj te devijojne.

Bej çmos qe te martohesh ne menyre qe te qendrosh i paster e i ndershem dhe pergjigju thirrjes se te Derguarit tone te dashur (sallAllahu alejhi ue selam) qe ka thene: “O te rinjë! Ata prej jush qe kane kushtet per t’u martuar, duhet ta bejne. E cilido qe nuk ka mundesi, duhet te argjeroje. Sepse kjo është  sigurisht nje mbrojte per te.” (Buhari dhe Muslim)

Argjeroni keshtu qe mund te ndaloni deshirat/epshet.

Profeti (sallAllahu alejhi ue selam) ka thene: “Sigurisht shejtani rrjedh ne (trupin) e njeriut si rrjedhja e gjakut. Keshtu, neshtrojeni ate duke argjeruar.” (Buhari ‘Libri i Argjerimit’)

Shpenzoje kohen e lire ne ato aktivitete qe do te te bejne dobi sepse mendja e nje personi pertac, behet shenjester e mendimeve gjynahqare qe t’i pershperit shejtani dhe epshi yt.

Dhe si perfundim. Vella i dashur! Rini!

Cfare është  duke pritur personi qe zhytet ne gjynahe? Është  duke pritur momentin kur vdekja do t’i vije papritur ndersa ai është  i zene ne kryerjen e ketij gjynahu? A ka ndonje mendim rreth kushteve te babait te tij i cili ka punuar kaq shume per fitimin e jeteses ne menyre qe ta rrise e te kujdeset per nevojat e tij? Sa krenar ishte babai i tij kur ai ishte nje djal i vogel, kur ai priste cfaredo lloj mbledhjesh! A ka menduar rreth gjendjes se mamase se tij e cila ka shpenzuar gjithe keto kohe nete pa gjume per hir te rehatise se tij? Mos valle ai është  duke i shperblyer ata me turp e fatkeqesi perballe çdo njeriu?

Apo është  duke pritur qe vdekja t’i vije ndersa ai është  duke kryer kete gjynah te urryer? Vdekja, me siguri nuk cakton nje orar bashke me ne e as qe e vonon ardhjen e saj per asnje, qofte i ri apo i vjeter!

I dashur vella, kjo jete e çmueshme është  nje dhurate e vecante nga Krijuesi yne i dashur, Allahu per neve keshtu qe te kryejme vepra te mira e te arrijme kenaqesine e Tij. Faktikisht, arsyeja kryesore mbrapa cdo gjeje qe ne bejme duhet te jete kenaqesia e Allahut – e kjo është domethenia  e vertete e suksesit. Allahu na thote: “… Por kënaqësia prej Allahut është shpërblimi më i madh.124 Kjo është fitorja madhështore.” (Teube 9: 72)

Jeta jone ne kete bote gjithashtu është  nje provim nga Allahu. Ai na ka vendosur ne kete bote dhe ka krijuar lloje deshirash brenda nesh. Por Ai nuk e ka bere kete bote nje vend per plotesimin e deshirave tona. Keshtu pra, neve duhet te mbushim zemrat tona me frikë ndaj Allahut dhe t’i ndalojme deshirat/epshet tona e t’i japim prioritet deshirave dhe urdherave te Allahut kundrejt deshirave tona. Si pasoje e kesaj, Allahu jone na ka premtuar si shperblim Xhenetin, vendin qe zgjat pergjithmone i nje bukurie e kenaqesie te papershkrueshme qe Ai e ka rezervuar per neve ne Ahiret (Boten tjeter).

E per ata qe kishin frikë  qendrimin perballe Zotit te tyre (ne Diten e Gjykimit) e qe e kishin permbajtur epshin/shpirtin e tyre nga deshirat e uleta:Kurse ai që i është frikësuar madhërisë së Zotit të tij dhe e ka frenuar veten nga dëshirat, pa dyshim që do të ketë për strehë Xhenetin.” (En-Nazi’at 79: 40-41)

E, ngaqe Xheneti është  krijuar si vendi i kenaqesise se te githa deshirave tona, çdo gje do te jete sipa deshirave tona. Allahu na premton: “…Atje do të keni çfarë t’ju dëshirojë zemra dhe çfarë të kërkoni, dhuratë e pasur prej një Zoti Falës dhe Mëshirëplotë.” (Fussilet 41: 31-32)

Si perfundim, i dashur vella, une shpresoj qe te kem pasqyruar qartesisht, e shkurtimisht kendveshtrimin e Islamit persa i perket ketij gjynahu e disa prej demeve te tij keshtu qe te sherbeje per te hapur syte  per ata qe nuk jane te perfshire ne te e nje mjet per nje pendim te sinqerte tek Allahu te’ala per ata qe kane rene ne gracken e shejtanit.

Tani është  detyra jot ei dashur vella, te informosh cdo te ri rreth gjynahut te ketij vesi dhe rrezikut te tij keshtu qe te fitosh shperblime nga Allahu te’ala. I kerkoj Allahut, te Plotfuqishmit, te na japi te gjithe neve mundesine qe te kthehemi tek Ai duke u penduar, e qe ta beje ate qe une kam shkruar e qe ju keni lexuar, nje deshmi ne favor e jo kundra nesh.

HOMOSEKSUALITETI DHE LEZBIZMI

Homoseksualiteti dhe lezbizmi jane quajtur “menyra jetese alterntive”, “preferenca personale”, “ndryshim i natyres” etj, ne boten e sotme Perendimore. Ku homoseksualiteti konsiderohej si nje semundje nga Shoqatat e Psikiatreve, tani është  hequr nga lista dhe është  zevendesuar nga homofobia (mospelqimi i homoseksualeve dhe homoseksualitetit). Rrjedhimisht, Islami dhe Muslimanet considerohen si intolerant dhe urrehen per shkak te kundershtimit te tyre te vazhdueshem.

Argumentet ne favor te tolerances per homoseksualet bazohen mbi supozimin se sjellja homoseksuale ka baze biologjike e nuk mesohet thjështë  nga shoqeria. Kundershtimet e mehereshme te homoseksualeve bazohej ne argumentin qe nje sjellje e tille nuk është  natyrale. Sodomia nuk mund te prodhoje femije gje e cila është  nje nga rrjedhojat natyrale kryesore te mardhenieve seksuale. “Nena Natyre” nuk na beri ne kete menyre, keshtu pra argumetoheshin.

Per te gjetur argumente te tilla, kerkuesit homoseksual kerkuan ne te gjithe rruzullin tokesor derisa gjeten sjellje homoseksuale te supozuar ne mbreterine e kafsheve. Ata gjeten se meshkujt e disa llojeve peshqish ekzotik te bregdetit Japonez imitonin sjelljet e femrave te llojit te tyre per te shmangur lenien shtatzene te femrave te tyre nga ana e meshkujve te tjere, e ne disa flutura te rralla nga ishuj te bregdetit Afrikan, meshkujt paraqesin sjellje femerore gjate sezonit te riprodhimit, et. Megjithate, nese mbreteria e kafsheve do te perdorej per te justifikuar sjelljen njerezore, ekziston edhe nje merimange ne Ameriken e Jugut, ku femra është  shume me e gjere sesa mashkulli. Kur raporti seksual mbaron, femra e ha mashkullin e saj.

Gejt vitete 80’ (tetedhjete) thuhej se nje glandul ne bazen e trurit qe është  e vogel tek femrat dhe e madhe tek meshkujt u zbulua te jete e vogel ndermjet homoseksualeve. Megjithate, kjo prove, ndersa duket si e pakundershtueshme per njeriun normal, u refuzua menjehere nga shkencetaret.

Keto te dhena jane marre nga imazhi i nxjerre nga truri i njerezve te rritur preferenca seksuale te cileve eshte identifikuar perpara se te vdisnin. Si rrjedhoje, pjes a zvogeluar ndermjet seksualeve mund te kete qene si rezultat i praktikimit e jo shkaku i ketij (gjynahu). Kjo do te thote, qe ata kane lindur me mase normale te glandulave te cilat jane zvogeluar me pas per shkak te menyres se jeteses se devijuar. Koheve te fundit gjenetika eshte baza me e perdorur per argumentimim pro-gej.

Ne vitin 1993  Dr. Dean Hamer, kerkues i Istitutit Nacional te Kancerit, tha se kishte zbuluar “proven e pare te dukshme qe ‘gjenet gej’ ekzistojne ne te vertete.” Orientimi homoseksual supozohet t’u jete transmetuar meshkujve ne kromozomin X nga ana e mamase. Zbulimet e Hamer, te publikuara ne revisten prestigjoze Science (Shkence), trasformuan karrier e tij pa ngjyre si shkencetar ne nje personalitet mediatik dinamik. Ai dha nje deshmi si ekspert ne Gjykaten e Larte te Colorados gje e cila formoi bazen per vendimin fitimtar qe hodhi poshte Propzimin e dyte kundra homoseksualeve. Megjithate, nje replike e studimeve te tij ne Universitetin e Ontarios Perendimor nuk munden te gjejne asnje lloj lidhjeje ndermjet kromozomit X dhe orientimit seksual. Gjithashtu, u zbuua qe studimit te Hamer i mungonte nje kontroll grupi; nje pricip i rendesishem per kerkimet shkencore. Per me teper, ne Qershor te viti 1994, Gjykata e Cikagos raportoi se nje kerkues i ri ne laboratorin e Hamer i cili ishte prezent ne hartimin e gjenit ne studimin rreth homoseksualitetit, tha qe ai i raportoi keto te dhena ne menyre selektive (si donte ai).

Me pas ajo u hoq nga ndjekja e post-doktoratures ne laboratorin e Hamerit. Por nje hetim i Istitutit Nacional te Shendetit perkrahi theniet e saj dhe i dah asaj nje pozicion tjeter ne tjeter laborator tjeter. Megjithesi Dr. Hamer ishte i turpshem rreth seksualitetit ne memoriet e tij, me vone ai e pranoi ne leksionet e tij qe ishte gej. Duhet te verejme qe Islami ne formen e tij finale nuk futi nje legjizlature kundra homoseksualeve ne bote. Jane tekstet e Teuratit  qe perseriten me nje denim te qarte te kesaj praktike.

Pasoja e SIDES (AIDS) eshte e mjaftueshme per teprovuar qe homoseksualiteti eshte i keq dhe i demshem per shoqerine. Perhapjet e hershme te SIDES ishin brenda shoqerive homoseksuale. Me vone u perhap edhe ndermjet heteroseksualeve nepermjet transfuzionit te gjakut dhe nepermjet perdorimit te drogave venale dhe nepermjet te atyre qe quhen bi-seksual. Dhe vazhdon me shpejtesi edhe ndermjet heteroseksualeve.

Islami e konsideron homoseksualitetin te jete rezultat i nje zgjedhjeje. Nuk eshte e pranueshme qe Zoti i beri njerezit homoseksual e me pas deklaroi qe eshte nje krim dhe solli denime per kete si ne kete bote ashtu edhe ne tjetren. Te pranosh kete pohim (qe Zoti i beri njerezit keshtu) do te thote te pranosh qe Zoti eshte i padrejte. Animi mund te ekzistoje prebrenda njerezve per shume akte natyrale apo jo natyrale, qe nga zinaja (imoraliteti) deri te perdhunimi apo deri ne sjellje perbindeshe. Keto anime mund te vijne nga cytjet e xhineve, nga influenca e mediave, ose edhe nga cytjet e njerezve apo nga kontakti direkt. Qeniet njerezore nuk jane si rrobotet te cilet bejne vetem ate per cka jane te programuar. Njerezit zgjedhin dhe Zoti i merr ne pergjegjesi per zgjedhjet e tyre. Nese homoseksualiteti do te ishte fati si rrjedhoje e gjenetikes, do te ishte e padrejte nga Zoti ta kriminalizonte ate dhe te denonte ata qe e praktikojne. Koheve te fundit, disa shkencetare thone qe edhe vrasja ka origjine gjenetike. Nese do ta pranonim kete do te thote te shfajesojme vrasesit dhe te tolerojme vrasjet.

Islami i meson prinderit t’i ndajne femijet e tyre ne shtreterit e tyre ne moshen dhjete vjecare per te evituar eksperienca seksuale qe mund te ndodhin ne eksperimentimet femijenore. Eksperienca te tilla mund te perforcohen nga kontaktet ne shkolle ose nepermjet abuzimit nga ana e te rriturve.

Gjithashtu, dallimi mes meshkujve dhe femrave behen ne menyre te qarte ne mesimet Islame. Profeti (sallAllahu alejhi ue selam) i mallkoi burrat qe imitojne grate dhe grate qe imitojne burrat. Moda e industrise Perendimore kontrollohet nga homoseksualet te cilet perpiqen qe te zbehin dallimin mes meshkujve dhe femrave en menyre qe te bejne me te pranueshme sjellejen e tyre. Rrjedhimisht, mosa e burrave eshte bere me feminile ne stil dhe ne ngjyra, ndersa femrat jane duke veshur kostume te perbera nga tri pjese: kollare, kapele dhe kepuce tradicionale te burrave. Keto dallime mund te jene relative e te ndryshojne  nga shoqeri ne shoqeri. Per shembull, burrat skoceze tradicionalisht veshin fustane te shkurtra deri ne gjunj te quajtura ‘kilts’. Ne Skoci nuk do te quhej imitim i femrave, por ne  nje shoqeri ku vetem femrat veshin nje veshje te tille, do te konsiderohej imitim.

Gejt (Homoseksualët) dhe Lezbiket

Kohera fatkeqesish te medha po vijne mbi ne. Kete rradhe nuk eshte nga Serbet, Cifutet, Fashisten Indiane, USA, Anglia, apo nga armiq te tjere te Islamit,por nga vete rradhet tona. Siç jane Cifutet e Turqise te cilet u kthyen ne Islam gjate pjese se fundit te sundimit Osman, per te fituar pozita te forta e per te shkaterruar Islamin nga brenda, nje grup i tille njerezish kane marre role per te dikredituar Islamin. Ky grup Munafikesh (Hipokritesh) po thote haptazi qe Homoseksualiteti nuk eshte Harram (i Ndaluar). Ata kane filluar fushaten e tyre ne Los Angeles ne Shtete e Bashkuara (USA) gjate festivalit gej. Ata do te vendosin nje video e se shpejti do te fillojne fushaten e tyre publicitare.

Prof. Zaghloul al-Naggar, profesor i Gjeologjise dhe Drejtor i Markfiel Institute te Arsimit te Mesem, me te drejte ka thene se shume Perendimore – disa prej tyre homoseksuale – po kthehen ne Muslimane ne menyre qe te futen ne komunitete Muslimane dhe te perhapin sjelljet gjynhaqare ndermjet Muslimaneve, duke lekundur besimin e tyre. Naggar permendi shembullin e Richard S. Burton, nje shkrimtari Anglez i cili shkroi nje liber: “A Journey to Mecca – Nje udhetim ne Meke”, se si ai u konvertua publikisht ne islam per te tjera motive e jo se kishte besim te vertete. Naggar permend edhe Cifute Turq te cilet u konvertuan ne Islam per te arritur fuqi ne Turqi gjate kohes se Kalifatit Musliman. Per disa, pas renies se Komunizmit, Islami eshte kercenimi me i madh. Te gjitha forcat qe sollen renien e Komunizmit tashme jane pozicionuar kundra Islamit.

Ndeshkimi i pershkruar nga Islami per cilindo qe thote haptazi qe eshte homoseksual eshte i qarte per te gjithe besimtaret. Ne Islam ‘Hadd’ ose ndeshkimet e bera ne publik jane per mekatet qe behen haptazi. Kur nje person ben nje mekat haptazi per te cilin Allahu ka urdheruar nje denim publik, behet detyre e udheheqesit Muslimanit ndeshkimi i tij. Por, mekatet qe behen ne sferen private jane nje ceshtje qe ai i cili i ben duhet t’i zgjidhi me Allahun subhanehu ue te’ala nepermjet pendimit.

Ky eshte nje testim i madh per Umetin dhe per ata qe duan te pranojne Islamin si menyre jetese ne te ardhmen. Si mund ta ndalojme kete fatkeqesi?

Se pari le te bejme du’a (lutje) rregullisht per t’u mbrojtur nga Munafiket.

Se dyti t’u themi te gjithe besimtareve se ndjekesit e munafikut te madh Abdullah ibn Saba i cili solli vdekje e shkaterrime gjate Kalifatit te Uthmanit (radiAllahu anhu) jane akoma ne aksion. Abdullah ibn Saba munafiku i madh pati sukses ne ndarjen e Muslimaneve ne grupe dhe aktualisht solli ndarjen e Muslimaneve ne Sunite e Shia. Por ky grup ne USA ka nje mision akoma me te madh: shkaterrimin e Islamit dhe poshterimin e Muslimaneve ne syte e mosbesimtareve. Dhe kjo, eshte e vetmja menyre mendojen ata, per te ndaluar shpejtesine me te cilen po perhapet Islami ne Perendim.

Se treti te bejme nje lajmerim publik, individualisht e ne grup, per te nxjerre ne pah keta “Musliman” fallco. Ky eshte Xhihadi yne. Mos ta marrim lehte kete ceshtje. Ta mbrojme nderin e Fese tone.

Ky eshte nje refuzim i atyre qe shfajesojne homoseksualet neper sheshe e thone qe kjo ishte menyra ne te cilen u krijuan. Asnjeri ne kete bote nuk lind Homoseksual dhe kuptojeni cka Allahu ka thene rreth homoseksualitetit… Allahu nuk denon per menyren ne te cilen je krijuar, pasi Allahu te krijoi, por Allahu i denon roberit e Tij per zgjdjet qe ata bejne, jo per menyren se si jane krijuar… Cdo njeri eshte krijuar duke njohur Allahun si Zotin e tij por nese ata zgjedhin qe ta mohojne kete: atehere behen kafira (mosbesimtare), dhe per kete mbulim te se vertetes ata do te denohen…

Akti i dy burrave qe bejne seks nuk konsiderohet zna (Imoralitet), as akti i dy grave te cilat bejne seks bashke nuk konsiderohet zina. Per definicion, zinaja eshte raporti seksual ndermjet nje burri e nje gruaje te cilet jane te virgjer (por te pamartuar) e kjo nuk denohet me vdekje por me kamzhike. Penisi duhet te hyje ne vagine dhe dy meshkujt te cilet jane bashke ne kete rast quhet sodomi. Ndersa seksi ndermjet nje burri e nje gruaje te cilet jane te martuar ose qe kane qene ndonjehere te martuar quhet zina e kjo denohet me vdekje. Ka diferenca ketu. Meqe jemi ne teme dy gra te cilat bejne seks nuk denohen me vdekje. Allahu nuk krijon ndonje njrei si homoseksual, ata thjeshte e zgjedhin kete, si personi qe zgjedh qe te mos udhezohet… ose zgjedh te beje veprat e lejuara etj.

Ne duhet te gjykojme ne baze te Sheriatit, jo e baze te asaj qe ndjejme, ose mendojme, sepse Allahu e zbriti Ligjin Islam e ky eshte i vetmi ligj i njohur, e jo ligjet e te Krishtereve apo çifuteve…

Allahhu thote ne Kur’an ne suren At-Tahrim rreth gruas se Lutit e cila kishte simpati per homoseksualet:Allahu ka dhënë si shembull për ata që nuk besojnë, gruan e Nuhut dhe gruan e Lutit. Ato ishin të martuara me dy nga robtë Tanë të ndershëm dhe i tradhtuan ata. Prandaj, ata nuk mund t’i mbrojnë aspak nga Allahu (Ditën e Gjykimit) e atyre të dyjave do t’u thuhet: ‘Hyni në zjarr, me ata që po hyjnë!’” (Et-Tahrim 66: 10)

Allahu thote:Edhe populli i Lutit nuk i besoi paralajmërimet. 34. Ne dërguam një stuhi gurësh mbi ta, duke hequr familjen e Lutit, që e shpëtuam në agim” (El-Kamer 54: 33-34)

Allahu thote:(Kujtoje) Nuhun kur ai Na thirri më përpara, dhe Ne iu përgjigjëm atij, duke e shpëtuar atë dhe familjen e tij nga mjerimi i madh (mbytja).” (El-Enbija 21: 77)

Me respektin e duhur, une them perseri qe Njerezit nuk “lindin” homoseksual apo biseksual… Kjo eshte nje zgjedhje qe njeriu be per veten e tij. Allhu i denon ata per keto zgjedhje ne kete jete, ashtu sic ben per ata qe zgjedhin te vjedhin, te mashtrojne, te bejne zina etj. Por, Allahu nuk na denon per menyren se si Ai na ka krijuar, pse kemi lindur meshkuj, femra, spanjoll apo kineze, etj. Keto nuk jane zgjedhje, por MESNYRA SI ne jetojme eshte nje zgjedhje ne cdo kuptim te fjales. Ideja qe njerezit “lindin” homoseksual vjen na Kufaret (mosbesimtaret) dhe nuk bazohet ne Ligjin Islam, pra, homoseksualiteti eshte nje krim dhe si i tille denohet me vdekje. E do te doja te shtoja qe Allahu e fal robin e Tij nese ai pendohet sinqerisht dhe gjykimi per kete i takon Allahut, por ata duhet t’i rrine larg gjynahut qe ishin duke bere. Ne nuk jemi dakord me pretendimin e tyre qe orientimi i tyre seksual eshte i natyrshem; por eshte nje shtremberim i natyres. Allahu i cilesoi veprat e tyre si te keqija e immorale, e Ai dergoi mbi popullin e Lutit nje denim te cilin asnje popull tjeter nuk e kishte pare.

Ai na tregon neve qe ky denim nuk eshte shume larg nga gjynahqaret. Pretendimi i tyre qe orientimi i tyre eshte natyral sherben vetem per propaganden dhe perhapjen e imoralitetit, dhe shte vetem nje preteze per ta. Shume prej tyre e ndryshojne pamjen e tyr ene menyre qe te duken te cuditshem keshtu qe si mund te themi ne qe kjo ishte menyra se si u krijuan ata? Allahu nuk e krijon ndokend vetem per ta denuar e per ta torturuar. Ai e krijoi njerezimin per ta adhuruar Ate, por Ai mund t’i fusi ne prove njerezit me veshtiresi per te testuar besimin e tyre, per t’i fshire mekatet e tyre e per te ngritur statusin e tyre. Allahu eshte i drejte e nuk e forcon njeriun ne kryerjen e mekateve e pastaj ta denoje ate. Ne te kundert, njerezit bejne mekate me zgjedhjene tyre te lire – sic jane njerezit pervert – dhe eshte kjo arsyeja per te cilen ata meritojen te denohen.

Allahu thote: “…Zoti yt nuk i bën padrejtësi askujt.” (Kehf 18: 49)

Allahu thote: “…Thuaj: “Allahu nuk urdhëron të bëhen vepra fahsha (të pahijshme, imoralitet)! Përse thoni për Allahun atë që nuk e dini?” (El-A’raf 7: 28)

Per sa i perket gejve qe thone qe lindin ne kete menyre, Allahu krijoi Ademin dhe Havane e JO Ademin dhe Vanin, dhe nga te trija fete semitike, krishterimi, ebraizmi dhe Islami, shohim se homoseksualiteti ka sjell vetem shkaterrime ne vetvete… me fjale te tjera, ata u shkaterruan nga Allahu. Per kete nuk ka “histori gej”, historia e tyre e vetme eshte shkaterrimi, e nuk ka “krenari gej”, meqe ata u poshteruan nepermjet hidherimit te Allahut.

Islami nuk eshte i vetem ne kete ndalim, i cili aplikohet edhe nga Katoliket, Mormonet dhe shume emertime Protestantesh. Por, ndersa shoqerite Perendimore ofrojne nje grade alternativash shpirterore per te Krishteret Gej, per Cifutet e te tjere qe perpiqen te mbajne disa forma te besimit fetar, Islami tradicionalisht i ka mbyllur deren edhe nocionit te homoseksualitetit.

E Allahu e di me se miri.

Rregulli rreth masturbimit dhe si te kurohet ky problem

Masturbimi (si per meshkujt e per femrat) eshte harram  (i ndaluar) ne Islam duke u bazuar ne provat ne vijim:

Se pari nga Kur’ani: Imam Shafi’i thote qe masturbimi eshte i ndaluar due u bazuar ne ajetet ne vijim nga Kur’ani:

të cilët e ruajnë nderin e tyre (nga marrëdhëniet e jashtëligjshme), përveçse me gratë e tyre ose me skllavet që kanë në zotërim – dhe, për këtë, nuk janë fajtorë, ndërsa ata që kërkojnë përtej kësaj, pikërisht ata janë shkelës (të kufijve)” (El-Mu’minun 23: 5-7)

Ajetet ketu jane te qarta ne ndalimin e te gjitha akteve seksuale ilegale (duke perfshire edhe masturbimin) pevecse me grate e me skllavet qe kane ne zoterim. Cilido qe kerkon pertej kesaj eshte nje trasgresor.Ata që nuk kanë mundësi për martesë, le të përmbajnë veten, derisa Allahu t’i begatojë me dhuntinë e Tij…” (En-Nur 24: 33)

Keto ajete urdherojne ne menyre te qarte cilindo qe nuk ka mundesite financiare per tu martuar te ruaje nderin e tij e te kete durim ne perballimin e fitneve (sprovave, duke perfshire ketu edhe masturbimin) dersia Allahu t’i shtoje atij te mirat.

Se dyti nga Suneti i Profetit (sallAllahu alejhi ue selam): Abdullah ib Mes’ud (radiAllahu anhu) ka thene: “Ne ishim bashke me Profetin ndersa ishim te rinj e nuk kishim pasuri. Keshtu i Derguari i Allahut tha: ‘O ju te rinjë! Ata te cilet kane mundesi te martohen duhet te martohen pasi e ndihmon per uljen e shikimit e te ruaje modestine e tij (pjeset private te trupit nga kryerja e imoralitetit) e ata te cilet nuk jane ne gjendje qe te martohen, duhet te argjerojne, pasi argjerimi zvogelon fuqine e tij seksuale.’” (Buhari 5066)

Hadithi i urdheron burrat te cilet nuk jane ne gjendje te martohen te argjerojne pavaresisht veshtiresise qe ndeshet ne kete veprim, dhe te mos masturbojne pavaresisht lehtesise me te cilen ky veprim mund te behet. Ka edhe prova te tjera qe mund te sillen por per shkak te hapesires se kufizuar ne nuk do t’i sjellim ketu.

Per sa i perket Kurimit te zakonit te masturbimit, neve ju rekomandojme sugjerimet ne vijim:

1) Motivi per kerkimin e sherimit per kete problem duhet te jete vetem duke ndjekur urdehrat e Allahut dhe duke iu frikesuar ndeshkimit te Tij.

2) Nje kurim i perkohshem e i shpejte per kete problem eshte martesa sa me shpejte qe te jete e mundur per personin, sic permendet ne hadithin e Profetit (sallAllahu alejhi ue selam).

3) Mbajtja e vetes te zene ne gjera qe te bejne dobi ne kete bote dhe per boten tjeter eshte e domosdoshme ne eliminimin e ketij zakoni perpara se te behet natyra e dyte pas se ciles eshte shume e veshtire qe ta heqesh.

4) Ulja e shikimit (mos te shohesh foto apo filma te ndaluar) do te ndihmoje ne nenshtrimin e deshires perpara se ajo te coje drejt harramit. Allahu i ka urdheruar burrat e grate qe te ulin shikimet sic tregohet ne dy ajetet ne vijim dhe ne hadithin e Profetit (sallAllahu alejhi ue selam):Thuaju besimtarëve që të ulin shikimet e tyre (nga e ndaluara) dhe ta ruajnë nderin e tyre (nga marrëdhëniet e jashtëligjshme)! Kjo është më mirë për ta! Me të vërtetë, Allahu është i Dijshëm për atë që bëjnë ata. Thuaju besimtareve që të ulin shikimet e tyre (nga e ndaluara), ta ruajnë nderin e tyre (nga marrëdhëniet e jashtëligjshme)…” (En-Nur 24: 30-31)

I Derguari i Allahut (sallAllahu alejhi ue selam) ka thene: “Mos e ndiq nje shikim te rastesishem (te paqellimte) me nje shikim tjeter (qe eshte i ndaluar).” (Et-Tirmidhi 2777)

Ky eshte nje mesim i pergithshem i Profetit (sallAllahu alejhi ue selam) per tu larguar nga cdo gje qe mund te eksitoje njeriun seksualisht sepse mund ta shjjete ate ne kryerjen e harrameve.

5) Kalimi i kohes se lire ne adhurim te Allahut dhe ne rriten e dijes ne fe.

6) Te jesh i kujdesshem pasi mund te provokosh ndonje simptome mejkesore si pasoje e masturbimit sic eshte dobesimi i shikimit, dobesimi i sistemit nervor ose dhimbje. Me e rendesishme eshte te ndjehesh ne faj dhe i irrituar per humbjen e namazeve te detyrueshme per nevojen e ghuslit (larjes se te githe trupit) pasi te kesh kryer masturbimin.

7) Menjanimi i iluzioneve qe kane disa te rinj qe thone se masturbimi eshte i lejueshem pasi te mbron nga kryerja e imoralitetit ose nha homoseksualiteti.

8) Forcimi i fuqise se deshires dhe evitimi i kalimit te nates vetem sic eshte keshilluar nga Profeti (sallAllahu alejhi ue selam): “Mos e kaloni naten vetem.” (Ahmedi 6919)

9)Ndjekja e hadithit te meparshem te Profetit (sallAllahu alejhi ue selam) si dhe argjerimi kur te kesh mundesi, sepre argjerimi do te skalise deshirat seksuale e do t’i mbaje nen kontroll. Megjithate, nuk duhet te besh nje veprim te nxituar duke premtuar ne Allahun se nuk do te kthehesh me te ky veprim pasi nese njeri nuk e respkton betimin, ky njeri do te ballafaqohet me pasojat e mosjeteses ne premtimin ndaj Allahut. Gjithashtu, te kini parasysh qe mjekimet qe parandalojne deshirat seksuale jane te ndaluara pasi mund te ndikojne ne kapacitetin seksual.

10) Perpiqu te ndjekesh udhezimet keshillat e Profetit (sallAllahu alejhi ue selam) persa i perket edukates ne shkuarjen ne shtrat, duke lexuar du’ate e fjetjes, fjetja ne anen e djathte dhe te evitosh te flesh me barkun permbys.

11) Te perpiqesh shume te jesh i durueshem e i paster, pasi durimi dote shpjere , nese Allahu do, drejt atyre cilesive qe Profeti (sallAllahu alejhi ue selam) i shpjegon ne hadith: “Ai i cili kerkon deliresine ruajtjen e nderit, Allahu do ta beje te delire, e kush kerkon ndihme vecse nga Allahu, Ai do ta ndihmoje ate, e kush eshte i durueshem Allahu do t’ia lehtesoje gjerat atij, e asnjerit nuk i eshte dhene kurre ndonje gje me e mire sesa durimi.”  (Buhari 1469)

12) Pendimi, te kerkosh falje ndaj Allahut, te besh vepra te mira, te mos e humbesh shpresen e te ndihet i deshperuar jane te gjitha cilesi te cila kerkohen per kurimin e ketij problemi.

13) Ne perfundim, Allahu eshte me i Meshirshmi, e Ai i pergjigjet kujtdo qe e therret. Keshtu pra, kerkimi i faljes nga Allahu do te pranohet, nese Ai do.

WAllahu a’lam – Allahu e di me se miri. Allahu e di se kush eshte me e mira e me e drejta.

Përktheu nga anglishtja: Ibrahim Besmir Sharka

Previous articleHomoseksualizmi – Pse kërkojnë shfrenimin kafshërorë
Next articleHoxhe Irfan Salihu ne debatin: Pse fundi i botës më 21/12/12?