Thursday, November 30, 2023
...
HomeARTIKUJNe ramazan… filloj udhëtimin e ndryshimit

Ne ramazan… filloj udhëtimin e ndryshimit

(1)

رمضان كريم

Ne ramazan… filloj udhëtimin e ndryshimit

إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم

“Allahu nuk ndërron gjendjen e një popullit derisa ata të ndryshojnë vetveten”.

(2)

Ke dhanë një provim, por nuk je i kënaqur me rezultatin…

Ke disa ndjenja që dëshiron t’i braktisësh, siç janë hidhërimi, frika, stresi, mërzia….

Ke synim, por nuk di si ta realizosh.

Përcakto… çka dëshiron të ndryshosh:

Sjelljen…shkathtësinë…ndjenjat negative….mendimet.

(3)

Kujto se…

Ndryshohemi për të zgjidhur problemet në mënyrë më të mirë, domethënë të jetojmë jetë më të mirë.

Nuk mjafton vetëm vullneti për të ndryshuar…

Vullneti i ngjan një armës, të cilën duhet të dijë ta përdorë.

Ndryshimi është një proces që kërkon ta njohim shumë mirë vetveten.

(4)

Ndryshimi kushtëzohet me bindjen tënde se është i mundshëm, andaj binde veten se mund ta bësh ndryshimin dhe se me lejen e Allahut ashtu do të ndodh.

Fillo me gjëra të vogla… hap pas hapi

Duro sepse… fryti i ndryshimit do të vjen më vonë

Bindu se…

“All-llahu nuk humb shpërblimin e atij që e bën punën mirë”.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments