Reagon presidentja e zarfit (Republikës së Bananeve)

0
347

ZARIFJAPresidentja e zarfit rreh shuplakë për arrestimin e imamëve Kosovarë dhe garanton se do të luftoj Islamin dhe muslimanët Kosovarë gjatë mandatit të shkruar brenda zarfit.

Presidentja e zarfit shpreh përkushtimin e institucioneve të Republikës së Bananeve, mekanizmave të sigurisë dhe të drejtësisë, për ruajtjen dhe garantimin e rendit kushtetues…

`Presidentja e zarfit,  shpreh përkushtimin e institucioneve të Republikës së Bananeve, mekanizmave të sigurisë dhe të drejtësisë, për ruajtjen dhe garantimin e rendit kushtetues të Bananeve, sigurisë kombëtare të qytetarëve të saj dhe aleatëve tanë.
Presidentja e zarfit vlerësoi se veprimet e mekanizmave të sigurisë – të cilat kanë për qëllim pengimin e veprimtarive ilegale, përfshirë nxitjen e urrejtjes ndërfetare dhe rreshtimin në kauza ekstremiste të qytetarëve të Kosovës – po bëhen që në vazhdimësi të sigurohet një Kosovë e lirë, e sigurt, e qetë dhe tolerante, e pakërcënuar nga dukuritë që kanë për qëllim cenimin e vlerave dhe idealeve mbi të cilat ndërtuam shtetin tone dhe traditën e gjatë të harmonisë fetare.
Presidentja e zarfit tha se institucionet e Kosovës e kuptojnë seriozisht përgjegjësinë për të vepruar ndaj kësaj kanosjeje globale në përputhje me vullnetin dhe përcaktimin e qytetarëve të Kosovës për ndërtimin e një vendi tolerant dhe kontribuues të stabilitetit e sigurisë kolektive, një vend të pakompromis ndaj thirrjeve për rrënim të rendit kushtetues që garanton liritë dhe të drejtat e njeriut apo aktivitetet qe kërcënojnë paqen e stabilitetin`, thuhet në deklaratën e presidfentes presidentës së zarfit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here