GJËRAT TË CILAT NDIHMOJNË PËR LARGIM NGA MËKATET

0
332

Gjërat të cilat ndihmojnë për largimi nga mëkatet, janë;

1. Duaja e sinqertë që Allahu të të mbrojë nga rënia në mëkate.
2. Largimi nga shoqëria e keqe dhe e devijuar.
3. Llogaritja e vetvetes çdo ditë.
4. Ulja dhe shoqërimi me shokët e dobishëm dhe të devotshëm.
5. Falja e namazave obligative.
6. Shpeshtimi i istigfarit (kërkim faljes).
7. Pendimi nga e kaluara (nga mëkatet e vepruara).
8. Kalitja e vetes pas pendimit dhe vendosja e paluhatshme për të mos iu kthyer mëkateve.
9. Keqardhja për të kaluarën (për veprimin e mëkateve).
10. Largimi nga të gjitha shkaqet të cilat ishin shkak i rënies tënde në mëkate (shkak i të kaluarës tënde të keqe).

Dr. Abdulaziz Ibën Muhamed Ibën Abdullah es Sed’han

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here