Çfarë gjuhe të do flasin banorët e Xhennetit?

0
337

Pyetja:”Si do te flasin njerezit ne akhiret? A do ti flase Allahu njerezve ne arabisht? A eshte e vertete qe gjuha e banoreve te xhehennemit ehste persishtja dhe e banoreve te xhennetit arabishtja?

Pergjigja:”Falenderimet i takojne ALlahut. Une nuk e di se ne çfare gjuhe do te flasin njerezit ne ate dite!
Dhe nuk e di se si kane per ta degjuar te foluren e Allahut sepse Allahu nuk ka sqaruar per kete ( qe Allahu do ti flase roberve eshte e vertetuar me Kuran e hadithe menyra se si ehste e panjohur per ne sh.p) e as Profeti alejhi selam nuk ka ka thene se si.

Dhe nuk eshte e sakte te besohet se gjuha e banoreve te xhehennemit eshte persishtja dhe as qe arabishtja eshte gjuha e miresise se perjetshme.

Ne nuk dime asnje debat ne mes te sahabeve lidhur me kete. Por atyre iu mjaftoi aq(dije qe iu ishte dhene). Sepse keto lloj bisedimesh jane bisedime te kuriozeve qe erdhen me pas,
e keshtu njerezit thane:” Do te flasin ne arabisht” disa te tjere thane:” Gjuha e banoreve te xhehennemit eshte persishtja”

Disa te tjere thane:” Do te flasin ne sirianisht sepse ajo ishte gjuha e Ademit.”Disa te tjere thane:” Banoret e xhennetit do te flasin arabisht.Te gjitha keto thenie nuk kane baze as ne transmetime as ne intelekt vetem jane supozime pa prova. Allahu e di me se miri.

Maxhmu`el fetaua volumi 4 nr 300
IBEN TEJMIJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here