Home Psikologjia Islame Simptomet e veprimit të xhinëve

Simptomet e veprimit të xhinëve

Simptomet e njeriut të sëmurë mund të ndahen në simptome të cilat manifestohen në zhgëndërr apo në ëndërr.

Simptomet që manifestohen në ëndërr janë:

1. Pagjumësia, zgjuarja e shpeshtë nga gjumi, ankthet e natës, ngritja dhe ecja në gjumë.

2. Endërrat e tmerrshme dhe përndjekjet nga të cilat nuk mund të ikë.

3. Endërrimi i kafshëve: gjarpërinjve, macjeve, mive, qenve, luajve e të ngjashme.

4. Kërcëllitje e dhëmbëve.

5. Qeshja e pakontrolluar me zë, qarja, britma ose kukatja.

6. Endërrimi i vetvetes në varr ose në ndonjë vend të shkretë.Color-Backround-Colorful-Curves-Wallpaper-with-1920x1080-Resolution

7. Endërrimi i njerëzve me dimensione të panatyrshme të zgjatur, të shkurtuar, të zi dhe

8. Endërrimi i tmerreve dhe fantazmave.

Simptomet të cilat mund të ndihen në zhgëndërr janë:

1. Shtytja e averzionit të brendshëm dhe largimi nga çdo lloj ibadeti, sidomos nga namazi dhe dhikri.

2. Kokëdhembja konstante e cila nuk ka shkak medicinal.

3. Mos prania e shpirtit.

4. Dembelia dhe plogështia trupore, të cilat të përkujtojnë lëvizjen e paharmonizuar të robotit.

5. shtangimet dhe krizat nervore.

6. Dhimbjet në disa pjesë të trupit që nuk mund të shërohen në aspektin medicinal.

Muharem Shtullanoviq

Previous articleTerapi me fletë lakre dhe mjaltë për bronkit
Next articleKategoritë e njerëzve në namaz sipas Ibn Kajimit