Si ta ulni epshin tuaj seksual ?

0
467

Si edhe cdo gjë tjetër, epshi i tepërt seksual mundë të jetë dicka e keqe. Shumë individë kanë epsh të lartë seksual, duke dhënë si pasojë sjelljen e tyre të hutuar në punë dhe në shtëpi.

Një epsh i lartë seksual shpesh rezulton me sjellje agresive të lartë, dhe gjithashtu mundë të sjellë deri të varshmëria nga seksi. Nëse ju keni epsh seksual të rritur dhe keni dëshirë ta lehtësoni veten nga prezenca e saj e vazhdueshme, janë një numër i caktuar i gjërave të cilat ju mundë ti veprono për ta ulur libidon (epshin) tuaj dhe për ta mbajtur në kontrollë.

 

Hapi 1

Mbusheni dietën tuaj me soj-ë. Soja është vërtetuar se e ulë nivelin e testosteronit, dhe si e tillë pastaj jep mulje të epshit.

 

Hapi 2

Ushqehu me dietë pak-yndyrë. Konsumi i rritur i yndyrave është lidhur me rritjen e nivelit të testosteronit, por zvogëlimi i përdorimit të yndyrave–veqanërishtë yndyrave të ngpura–ndihmon në uljen e epshit tuaj seksual.

 

Hapi 3

Konsumo bimën Konopica (Vitex Agnis Castus)Eat the herb caste tree berry.  Ky suplement ushqimor  është përdorë për të ulur epshin që nga Mesjeta. Por ndryshe nga shumë bimë të tjera, ka ruajtur përdorimin e saj, pasi është provuar me kohë se është efektive në luftimin e epshit të lartë seksual.

Sqarim: Vitex agnus -castus L. e cila ne shqip njihet me emrin Konopica.7d762d

Eshte shkurre 3-4 m e lartë dhe rritet në shtretërit e lumenjve e buzë tyre dhe në ligatina detare të zonës së makies. Është quajtur si bima e femrave pasi përdoret në çrregullimet e ciklit menstrual dhe në infertilitetin te femrat. Përdoret edhe për aknet, dhimbjet e syrit, dhimbjet e kokës, migrenën, trajtimin e lekurës në raste pickimesh apo plagësh.

 

Hapi 4

Largohuni nga proteinat e kafshëve. Proteinat dhe hormonet të cilat ndodhen në mishra si psh të gjedheve, pulave dhe qurës kontribojnë në nivelet e larta të testosteronit. Vegjetarianët kanë nivele më të ulta testosteronit se omnivorët (mishngrënësit), dhe me këtë edhe epsh më të ulët.

 

Hapi 5

Ushtroni rregullisht. Ushtrimet fizike ulin nivelin e testosteronit deri sa rrisin nivelin e kortizolit. Vrapuesit maratonik shpesh kanë nivele më të ulta se mesatarja të testpsteronit shkaku i kësaj.

 

Hapi 6

Vizitoje mjekun dhe pyete atë rreth barnave që mundë të ulin epshin tuaj seksual. Mundësitë mundë të dallojnë varësishtë nga historia juaj mjekësore, por ka lloje të ndryshme të barërave që mundë tu përshkruhen për tu ndihmuar juve për ta fituar luftën kundër epshit hipëraktiv seksual.

Perzgjodhi dhe pershtati: Dr.med. Flakron Sabedini (Abdurrezak MD)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here