Mos e goditni njeriun në fytyrë!

0
362
“Kur dikush prej jush të godet le t’i ikë fytyrës”
(adithi transmetohet nga Buhariu (nr.2420) dhe Muslimi (nr.2612),prej hadithit të Ebu Hurejres.
Pejgamberi ynë,Muhamedi alejhi selam ka ndaluar një praktikë të tillë, të papëlqyer,
për shkak të dëmeve të shumta që mund të pasojnë.

Sipas një studimi,shkencëtarët amerikanë pohojnë se goditja e përsëritur në kokë dhe në fytyrë mund të shkaktojë sëmundje neurologjike, të tilla si sëmundja e Alzheimerit, e cila ia humb trurit funksionin.
Prandaj,mos gaboni ta godisni dikë në fytyrë, e në vecanti të dashurit tuaj, qofshin gratë apo fëmijët.
Në islam kjo gjë është rreptësisht e ndaluar.

Në foton e mëposhtme mund të shihni damarët dhe kapilaret e shumtë të gjakut që gjenden në fytyrat tona!
ralph-hutchings-arteries-of-a-stillborn-human-baby-s-head-neck-and-brain-colored-resin-cast

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here