Shenjat e njeriut xheloz…

0
425

Shenjat e njeriut xheloz, janë:

Gëzohet në çastet kur vllai që e xhelozon gabon në ndonjë çështje.
Kënaqet dhe ndihet rahat kur ndëgjon njerëzit duke përgojuar vllain që e xhelozon.

Gëzohet dhe ndjehet i lumtur kur vllai që e xhelozon nuk prezenton në tubime të dobishme, ngase ka qejf që vetëm ai vetë të përfitojë.
Nëse dikush e pyet për vllain që e xhelozon, ai ia ulë vlerën dhe nuk ia dhuron pozitën e merituar.

Kur dikush e lavdëron vllain që e xhelozon në prezencën e tij, këtij i ngushtohet gjoksi dhe nuk ndjehet i lumtur .
Mundohet çdoherë që të metat dhe gabimet e vllait që e xhelozon t’ia zmadhoj dhe t’ia shpaloj para të tjerëve, kurse mirēsitē dhe të mirat mundohet t’ia fsheh që mos të ndëgjojnë njerëzit për to.

Njeriu xhelozi gjithmonë ndjehet krenarë dhe i sigurtë në veten e tij, si dhe e mohon që ai ēshtë njeri xheloz, dhe kjo aludon se personi i tillë posedon iman të dobët./Mesazhi/

Shejh Abdulaziz Ibn Muhamed Ibn Abdullah es Sed’han
Nga arabishtja : Suad Shabani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here