Ramazani dhe elementi ”Mg” (Magnezi)

0
408

Elementi ”Mg” gjatë agjërimit që në ditën e tretë arrin vlera të larta në organizëm, element i cili i tretë ateromat (pllakat yndyrore në enë gjaku)  të cilat janë si shkaktar të sëmundjeve cerebrovaskulare, poashtu sulmeve në zemer si infarkti, angina, etj.

Rritja e ”Mg” gjithashtu ka efekt antibakterial, duke  e rritë imunitetin.

Mundëson hyrjen e natriumit dha kaliumit , në membranën qelizore duke vepruar në rregullimin e  ritmit të zemrës.

Ne veten tuaj keni argumente. Pa a nuk i shihni… gjithë këto qe u cekën, tani më thuaj a nuk është koha të agjeroni…

Tipped over bottle of Magnesium vitamins
Tipped over bottle of Magnesium vitamins

 

Dr. Nazmi Z. Mehmeti – profesor në shmt Presheva – profili mjekësi
Edona Rexhepi – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi
Elma Zejnullahu – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here