Ramazani dhe sheqeri në gjak

0
417

Dr Nouman, dr. Frumisan e shumë tjerë vërtetuan se agjërimi ka vlera të medha, ku e quajtën agjërimin edhe si operues pa brisk.

Një pacient musliman erdhi me diabet, dhe e pyeti mjekun se a bën të agjëroj, Dr. Nouman nuk  i tha jo, por pas një studimi të gjatë, ai arriti këto rezultate mahnitese.

Dr. Nouman nga SHBA bëri hulumtime në Marok, Francë, Telaviv te njerëzit e shëndoshë.

Bëri analiza tre ditë para Ramazanit, pastaj ditën e 1, 3, 7, 10, 17, 27, 30  dhe një muaj pas Ramazanit , i mori analizat e gjakut: ure, kreatininë, ph e lukthit, glukoz, etj.

Erdhi në përfundim se agjërimi ndikon në rritjen e insulinës, dhe i tha agjëro, por kuptohet me rekomandime shëndetsore.Type-2-Diabetes-Lifestyle-Changes-You-Need-To-Make-760x428

Poashtu në Kongresin Internacional në Kasablanka në vitin 1994, u vërtetua efekti i dobishëm i agjërimit në rregullimin e sheqerit dhe tensionit në gjak.

Dr. Nazmi Z. Mehmeti – profesor në shmt Presheva – profili mjekësi
Edona Rexhepi – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi
Elma Zejnullahu – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here