Home Mjeksia Bimore Temjani, camcakëzi arab (arab. luban; luban hindi; kundur)

Temjani, camcakëzi arab (arab. luban; luban hindi; kundur)

Në hadith është shënuar se një njeri i ishte ankuar të dërguarit te All-llahut alejhi selam, se kishte kujtesë të dobët, prandaj i derguari i All-llahut, salAllahu alejhi we selam i kishte propozuar:
”Përdore TEMJANIN, sepse ai e mbush zemrën gjallëri dhe është ilaq kundër harresës”.1375695_561899483859769_219641056_n

Gjatë natës shkrije TEMJANIN në ujë dhe atë tretësirë pije në mëngjes në lukth të zbrazët.

-Disa nga dobitë e temjanit janë si vijon:
ndihmon shërimin e tuberkulozit, gjakderdhjes, dhembjes së barkut dhe diaresë, ndihmon tretjen e ushqimit, eliminon gazrat, eliminon plagëzat dhe pezmatimet e syve, shkakton rritjen e indit të ri te të thatit e stomakut, ndihmon në rastet e belbëzimeve dhe rritë kujtesën.

Previous articleXHENXHEFILI (Zinxhibili apo ndryshe GINGER)
Next articleSI TA FALIM NAMAZIN?