Ramazani – Shqisat, trakti trëtës dhe efekti kancerogjen

0
445

Zorrët pushojnë, dhe helmet qe arrijnë përmes zorrëve në melçi, prej aty në gjak e pastaj në tru, tanimë në Ramazan kemi më pak ankthe, kemi më pak drepresion poashtu kemi detoksifikim. Andaj shqisat bëhet më vigjilente, dhe aromën e ndiejmë edhe nga larg.

S’ka organ, s’ka qelizë dhe  s’ka proçes biokimik në të cilin nuk ndikon agjërimi.

Ka ndikim në tretje, lukthi qetësohet, qelizat e dobësuara dhe të dëmtuara revitalizohen. Sekrecionet nga lukthi dhe zorrët zvoglohen në masë, por nuk po themi që nderpritet totalisht sekretimi, andaj kujdes gjatë agjërimit ata të cilët kanë probleme me ulçera (thatni) në lukth.set-icons-human-body-parts-colored-flat-ear-nose-eyes-tongue-teeth-mouth-lips-head-arm-leg-foot-43718478

Dr. Davon Perinovec thotë që agjërimi është ilaç efikas antikancerogjen. Ata që kryejnë agjërimin si urdhërohet nga ligjet fetare ata vuajn më pak nga kanceri.

Poashtu edhe nëse sëmureni nga kanceri, agjërimi ka dy efekte tjera madhështore. I bën qelizat tumrale më të ndjeshme ndaj kimioterapisë dhe poashtu i zvogëlon efektet anësore të kimioterapisë. Pra agjërimi preferohet të bashkshoqërohet te ata që marrin kimioterapi.

Dr. Nazmi Z. Mehmeti – profesor në shmt Presheva – profili mjekësi
Edona Rexhepi – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi
Elma Zejnullahu – nxënëse e klasës 3/8 në Shmt Presheva – profili mjekësi

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here