Pse Perëndimi fillon skenarin e saj në Siri?

0
358

                                                                                                                   images

Muhammed Salih el-Munexhid

Po bëhen dy vite që populli i Sirisë po sakrifikon, pronën, energjinë, trupin dhe shpirtin e vet për hir të lirisë dhe pavarësisë nga regjimi vrasës. Revolucionarët sirianë tashmë kanë kërkuar ndihmë nga Kombet e Bashkuara, por rezultati ishte asgjë. Sa për kombet islame, veçanërisht arabe, ata treguan solidaritete të ndryshme. Duke filluar nga fondet e ndihmave të drejtpërdrejta dhe të armëve, të tilla si nga Arabia Saudite dhe Katari. Mbështetje të drejtpërdrejtë politike nga Egjipti, Palestina dhe Turqia. Si dhe mbështetje në të mirë nga vendet myslimane të botës në përgjithësi. Sigurisht, ky është qëndrimi zyrtar i shteteve, kurse popujt muslimanë të botës tashmë janë duke treguar një solidaritet që duhet të çmohet.

Në këto dy vite, Amerika dhe OKB qëllimisht lejuan të zgjasë lufta, në mënyrë që e gjithë infrastrukturat e Sirisë të shkatërrohet. Në këtë mënyrë, për dhjetë vitet e ardhshme, populli i Sirisë do të jetë i preokupuar me rindërtimin e vendit të tyre.

Pastaj, pasi të gjitha planet që ata kanë punuar gati po piqen dhe qeveria e regjimit të Basharit është tashmë në prag të kolapsit, Amerika së bashku me OKB-së kanë filluar për të kërkuar interesat e tyre në Siri.

Lajmet e fundit përmendin se Amerika dhe një numër i vendeve evropiane si Franca, tashmë kanë filluar dërgimin e ndihmave të armëve në Siri. Dhe pyetja më e rëndësishme është: Kush janë përfituesit e ndihmës së armëve?

Është e pamundur për ata që armët t’i jepen LIWA al-Sham apo Jabhat al-Nusras, të cilat janë qartësisht anti-Amerikane dhe anti sioniste.

Cilat janë taktikat e Amerikës dhe aleatëve të saj që janë duke bërë në përpjekje për të kontrolluar Sirinë?

Rregullat e lojës të Amerikës & Co në Siri janë:

1. Përgatitja për të mirëpritur rënien e Basharit, Amerika dhe aleatët e saj kanë përgatitur një organizim dhe struktura policore të formuara brenda dhe jashtë Sirisë, të cilat janë besnike ndaj interesave të Perëndimit.

2. Ato organizata dhe polici janë përkrahur nga fonde të mëdha dhe armë të sofistikuara, dhe pastaj ata janë përgatitur për të depërtuar organizatat dhe policinë e luftëtarëve që janë të pranishëm në Siri.

3. Përveç kësaj, ata gjithashtu kanë ngritur milici të armatosura etnike të Kurdistanit si dhe kanë lejuar milicitë shi’ia të alevive të Iranit, Hizbullahut, etj., që të mbeten, të ekzistojnë në Siri.

4. Në këtë mënyrë, pas rënies së Basharit, populli i Sirisë do të ndahet dhe më lehtë do të vihen përballë, kundër njëri-tjetrit.
Kur është e nevojshme, atëherë Amerika përmes shërbimeve të Inteligjencës së saj do ta vrasin shumicën e drejtuesve të luftës dhe do të akuzojnë strukturat e caktuar policore (apo paramilitare) si keqbërës.

5. Nëse ata janë të nxënë duke luftuar njëri-tjetrin, atëherë ata nuk kanë të drejtë të marrin pjesë në Qeveri. Ata do të jenë të izoluara në periferi të Sirisë, kështu që ata nuk janë në gjendje të marrin pjesë në ndërtimin e infrastrukturave ose për të marrë fonde të ndihmës.

6. Si rezultat, ai që e ka autoritetin në qeveri dhe ka marrë fonde të mëdha të Ndihmës së Perëndimit, sipas planit, është i vetmi elementi i keq që është besnik ndaj interesave perëndimore.

Edhe pse komplotet e perëndimit dhe armiqve të Islamit janë kaq të ashpra, shpresa jonë për ndihmën e Allahut është më e madhe. Duhet që luftëtarët islamikë të ruajnë solidaritetin dhe unitetin, duke iu bindur të gjitha urdhëresave të Allahut, si dhe duke iu shmangur të gjitha ndalesave të Tij.

Aftësia e popullit të Sirisë të kuptojë se kush është luftëtar i vërtetë, cili është i sinqertë dhe meriton të mbështetet, dhe kush do të jenë të vetmit “bashkëpunëtorë” të Perëndimit dhe Iranit, në këtë rast është shumë urgjente. Njerëzit duhet të jenë të bashkuar nën udhëheqësit të cilët janë të sinqertë, të drejtë dhe të pavarur.

Është koha që muslimanët e botës të përgatisin çdo gjë që ata kanë, për të ndihmuar popullin e Sirisë të rindërtojnë kombin dhe vendin e tyre.

Dhe kjo është koha që ne të gjithë të kuptojmë kush janë miqtë dhe kush janë armiqtë.

Duke pretenduar se janë vende islamike, ose që kanë Islamin si fe, por janë aktivisht të përfshirë në vrasjen dhe luftimin e muslimanëve, është një nifak i qartë dhe mëkat që duhet të ndalet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here