Prodhuesi i filmit blasfemues kundër Profetit Muhamed (alejhi selam) pranon Islamin

0
308

Një temë shumë e debatueshme disa vite më parë ishte holandezi që kishte prodhuar një filmi kontradiktor rreth Islamit dhe Profetit Muhammed S.A.W. Është interesante në kohën moderne, si se si myslimanët në të gjithë botën e shprehën kundër, ata nuk do të toleronin ndonjë mënyrë të tillë kundër fesë së tyre.

Kjo inkurajoi që shumë grupe anti-islamike të dalin. Arnoud van Doorn është një ish-politikan nga Partia Anti-Islamike e Lirisë Hollandeze e Gert VVilders, që është konvertuar në Islam dhe ka kryer studim të gjerë dhe kuptuar parimet që bazojnë themelin e fesë, Islamin.Ai gjeti paqe të përjetshme kur kryente Haxhin e parë dhe u pendua thellë, ai që prodhonte filma të urryer bazuar në Islamin dhe Profetin e Shenjtë dhe Haxhin e tij, e duke qenë një rrugë ndryshe tashmë për të kërkuar falje për mëkatet e tij, pasi Allahu është Plotfuqishëm dhe gjithmonë falës.

4

Arnoud van Doorn i vjen keq për të shmangur armiqësinë ndaj fesë së madhe, Islamit. Arnoud van Doorn ka besim në Allahun se faljet e tij të përzemërta do ta ndihmojnë të zhdukin mëkatet e tij. Pas prodhimit të filmit të urrejtjes dhe reagimit negativ të arritur nga të gjithë mbi botën, ai vendosi të ketë një studim të thellë të fesë, për të lexuar dhe kuptoni fenë. Ai ka njoftuar se së shpejti do të prodhojë një film që do të pasqyrojë të vërtetën thelbin e Islamit me faktet e sakta rreth Profetit të Shenjtë.

Ai më tej thotë se informacioni që ai kishte marrë ishte nga burime të pasigurta dhe ai i vjen keq shumë duke portretizuar një fe të tillë paqeje të dashur dhe të devotshme në mënyrën që bëri. Në Islam, Haxhi konsiderohet të jetë një pelegrinazh fisnik ku pas një muslimani ka përfunduar me sukses detyrimet e tij ka fshirë të gjitha mëkatet që ai / ajo kishte kryer në jeta e tij. Gjithë pelegrinazhi është projektuar në një mënyrë ku kërkoni falje dhe i kujtojmë ngjarjet historike për të na bërë të kuptojmë se vetëm Allahu është Ai Autoriteti suprem dhe vetëm ai mund të na falë. Ne pastrohemi nga të gjitha veprat tona të këqija dhe po fillojmë një jetë të re të bazuar në parimet e Islamit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here