PESË DOBI NGA NJË AJET KURANOR!

0
305

Allahu i tha Musait alejhis-selam: “Shko, ti dhe vëllai yt, me argumentet e Mia, e mos hiqni prej kujdesit të përmendurit ndaj Meje!” [Surja TaHa: 42]

Pesë dobitë nga ajeti:

1. “Shko” – e thyen negativitetin dhe ndërton aktivitetin dhe pozitivitetin;

2. “Ti dhe vëllai yt” – e thyen (shaktërron) individualitetin, dhe ndërton punën në kolektiv;

3. “Me argumentet e Mia” – e shkatërron xhehlin (injorancën) dhe adapton të flasësh me dituri dhe sipas metodologjisë;

4. “E mos e hiqni prej kujdesit” – e shkatërron përtacinë dhe e ndërton forcën dhe sakrificën;

5. “Të përmendurit ndaj Meje” – e shkatërron materializmin dhe e ndërton anën shpirtërore dhe besimin në Allah.

(Një ajet) nga Libri i Allahut, na ka garantuar një mënyrë jetese. E si do ishte tërë Kur’ani?

Përktheu dhe përshtati: Amir Shabani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here