Home Lajme Përjashtimi i vajzave me shami në Gjermani shpallet krim

Përjashtimi i vajzave me shami në Gjermani shpallet krim

Përjashtimi nga shkolla për shkakë të mbuleses që vajzat myslimane mbulojn koken apo edhe diskriminimi në punë për shkakë mbuleses do të konsiderohet krim në Gjermani .

Një gjykatë Gjermane ka vendosur që diskriminimi i vajzave myslimane  që mbajn shami do të konsiderohet krim.

Shkaku i marrjes së këtij vendimi nga kjo gjykatë erdhi kur një vajz myslimane me shami ka konkuruar në një stomatologji si asistente mirëpo asaj ju kumtua që nuk do të pranohet për shkakë të shamisë së saj .

Gjykata vendosi në favor të vajzes myslimane dhe vendosi që diskriminimi i vajzave me shami është antiligjorë në Gjermani .

Previous articleFranca e njeh masakren ndaj algjerianëve të vitit 1961.
Next articleMaturantët kosovarë bëhen për spital, në Shqipëri