NJOHURI KURANORE – 02

0
291

1. Allahu, xhele ue ala, ka thënë;

إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً ۖ وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ
“Edhe në këtë (ngjarje) ka argumente, po shumica e tyre nuk ishin besimtarë.”

Në cilën sure është cekur ky ajet dhe sa herë është cekur!?

– Në suren Shuara, është cekur gjithësej tetë herë ky ajet në të njejtën sure!

2. Kush e bëri këtë lutje;

لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
“Nuk ka Zot pos Teje. Ti je i pastër, nuk ke të meta. Unë i bëra padrejt vetes!” (Enbija; 87).

– Junusi alejhi selam!

3. Cila ishte fjala e cila e përsërisni shpesh të gjithë pejgamberët e Allahut!?

– Ishte fjala e Allahut, e cekur në Kuran;

يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ
“O populli im, adhuronie Allahun, ngase ju nuk keni zot tjetër pos Tij.”

4. Cilat ishin dy suret që i lexonte i dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem! , në namazin e drekës dhe të ikindisë!?

– Suren Tarik dhe Buruxh!

5. Cila sure përfundon me cekjen e dy pejgamberëve!?

– Sureja A’la; صُحُفِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ
“Në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.” (A’la; 19).

Autor; Ali Abdulkadir el Murejshid

Nga arabishtja; Suad Shabani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here