Nje dhurate nga pertej oqeani

0
260

Perçuesi i Drites Hyjnore

Kur boten errsina e kishte kaplu;
Kur cdo gja e mire ishte shymtu;
Kur kishin humb vlerat njerzore:
Serish u ndez Drita Hyjnore.
Ajo ju besu atij ma të Mirit
Meka u zgjodh vendi i shendelirit.
Pejgamberit të fundit Muhamed Mustafas,
Perhapes i drites ane e mban dunjas…
Lindja e tij shprese per cdo miresi,
Per të kqijat e të ligat asht lemeri!
Askush nuk u la me nji as në harrese;
E till ka qene e ashtu do të mbese!
Per mbar Pejgamberet vule dhe kunore,
Meshire per mbar njerzimin, urdhun Hyjnor.
Allahut I lutemi gjithmon e pa nda,
Salatet dhe Selamet mbi ate zotni me ra!
Allahut i lutemi qe prej të udhezumve të jemi,
Jetojm më shprese se Shefa’a do ta kemi!
Ja Allah, Ty dhe vetum Ty të besojm,
Habibit Tand selate e selame daima i cojm!
Krahishtu thjesht prej fakir Burhanit ,
Shikim kalimthi në krahe të zamanit.

Nga Burhanudin Fili – SHBA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here