Home Të tjera Zgjodhem per ju Nafaka do ta arriijë njeriun edhe nëse ai ik nga ajo

Nafaka do ta arriijë njeriun edhe nëse ai ik nga ajo

Hazreti Aliu (r.a.) erdhi me deve para xhamisë dhe i tha një të riu që t’ia ruante devenë, deisa ta falë namazin. I riu e hoqi litarin nga devja, e mori dhe iku.

Kur hazreti Aliu (r.a.) doli nga xhamia dhe e pa devenë pa litar, e thirri një tjetër djalë të ri dhe i dha 20 dërhemë që të shkojë në treg e ta blejë një litar.

Kur, çka ndodhi, ky djali i ri në treg e takoi atë të parin dhe prej tij e bleu një litar për 20 dërhemë.

Kur ia solli litarin djaloshi, hazreti Aliu (r.a.) tha: “Unë gjithsesi mendova t’i jepja atij 20 dërhemë për ruajtjen e devesë, mirëpo, ai nuk bëri durim, dhe atë që e kishte të përcaktuar (shkruar) për ta fituar – e mori, por me haram!“

Nafaka do të vijë, nga njëra anë ose nga ana tjetër, por më mirë është të vijë me hallall.
Populli ynë thotë: „Çka sjell shejtani, atë edhe e merr ai!“ ose – „Qysh vjen ashtu edhe shkon!“

Përktheu: Miftar Ajdini

Previous articleO ju të rinj, kush ka prej jush mundësi dhe kushte (për martesë) le të martohet
Next articleBëj mirë dhe shpreso mirë!