Lesbiket, hajdutet dhe beqareshat e Kosovës kundër të drejtës botërore të shamisë në shkolla

0
379

101207-students-hmed-230a.grid-7x2Të vetëquajturat ‘ Gratë intelektuale në Kosovë’ nje grup i lasbikeve, beqareshave dhe te akuzuarave per korrupsion  janë shprehur  kundër te drejtes boterore per mbajtjen e shamise ne shkolla  dhe lëndës fetare në shkolla.

Aktiviste dhe gra të vetëquajtura  intelektuale i janë drejtuar Kuvendit të Kosovës me një letër ku i kërkojnë të mos pranojnë futjen e fesë nëpër shkolla duke i referuar lëndës për fenë si një lëndë shkollore si në gjitha vendet evropiane. Kjo pasi një grupi i arsimtarëve të shkollës “Sami Frashëri” kundërshtuan futjen e lëndës së edukatës fetare në shkolla.

“Në bazë të informacionit të publikuar në media, jemi njoftuar se janë bërë dy propozim amendamente të mbështetura nga 27 deputetë të Kuvendit të Kosovës, për modifikimin e nenit 3, paragrafi 7 të Ligjit për Arsimin Parauniversitar, si dhe për shtimin e një paragrafi të ri në nenin 3 të këtij ligji. Këto dy propozim-amendamente janë të karakterit fetar dhe synojnë legalizimin e përdorimit të shamive në shkolla si dhe futjen e lëndës së Edukatës Fetare dhe Morale në planprogramet mësimore” thuhet në letrën publike dërguar kryetarit Krasniqi dhe deputetëve.

Në listën e grave që kanë nëshkruar për diskriminimin e vajzave me mbulesë dhe mohimin e të drejtës së shkollimit të tyre, njëjtë si dhe të drejtën evropiane për një lëndë me informacione për fenë janë edhe disa lesbike si Igballe Rugova që është në lidhje me një shkinë , beqaresha si e lashta Edita Tahiri dhe Vlora Çitaku dhe gra të akuzuara për korrupsion. Në listë edhe drejtoresha e RTV 21 Afërdita Saraqini – Kelmendi që konsiderohet si televizioni më degjenerues në Kosovë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here