KOPRRACI DHE I BIRI I TIJ!!

0
424

kopTregohet për një njeri se kishte shkuar mysafir tek një shok i tij, koprrac. Kur mbërrini mysafiri, koprraci e thirri të birin dhe i tha: O biri im, kemi mysafir të ndershëm, të cilin e dua shumë. Shko dhe blej për ne gjysmë kilogram mish, ndër më të mirin.

Shkoi i biri dhe pas një kohe u kthye, mirëpo duarthatë. Prindi i thotë: Po ku e ke mishin?!

I biri i përgjigjet: Shkova te kasapi dhe i thash më jep mishin më të mirë që e ke. Ai ma kthehu: Do të jap mish ndër më të mirin, si të jetë gjalpë!

Mendova dhe i thash vetes, nëse është ashtu, pse nuk shkoj e të blej gjalpë në vend të mishit!!

Dola dhe shkova në shitore dhe shitësit i thash: Më jep gjalpin më të mirë që e ke! Shitësi më tha: Do ta jap gjalpin më të mirë, si të jetë mjaltë!

Mendova dhe i thash vetes, nëse është ashtu, më mirë do të blej mjaltë!

Shkova te shitësi i mjaltit dhe i thash: Më jep mjaltin më të mirë që e ke!

Shitësi më tha: Do ta jap mjaltin më të mirë që e kam, është si uji i çiltër!

Mendova dhe i thash vetes, nëse është ashtu, ne kemi ujë të çiltër në shtëpi. Kështu u ktheva në shtëpi, pa mos blerë asgjë!!

Prindi i tha: O biri im, sa i mençur që je!! Mirëpo, të ka ikur një gjë!!

Këpucët e tua duke ecur nga dyqani në dyqan, i ke dëmtuar dhe harxhuar rëndë!!

Djali ia kthehu: Jo, o babai im! I kisha të mbathura këpucët e mysafirit!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here