Home A e dini se Kjo është rruga më e gjatë e drejtë në Arabinë Saudite

Kjo është rruga më e gjatë e drejtë në Arabinë Saudite


Sikur bota të kishte nevojë për më shumë rekorde të botës për t’u mburrur, kjo do të zgjidhet njëherë e përgjithmonë.

Autostrada Eyre e Australisë ka një pjesë të quajtur 90 Mile e Drejta, e cila konsiderohet si rruga më e gjatë në botë dhe me një gjatësi rreth 145.6 km.

Kjo mund të ju duket si një numër gjigand, por titulli aktual është marrë në pronësi nga Arabia Saudite me Autostradën e saj 10, e cila ka një pjesë të drejtë që shtrihet në as më pak e as më shumë se 256 km.

Ndërsa planifikuesit e autostradës normalisht qëndrojnë larg ndërtimit të rrugëve të gjata drejt për të mbajtur vëmendjen e shoferëve në rrugë, në shkretëtirë, është një histori ndryshe.

Në fund të fundit, çfarë ka për të goditur një autostradë të izoluar që nuk ka shenja të qytetërimit për qindra milje? Edhe kafshët nuk guxojnë të vijnë pranë kësaj rruge pasi ajo është e vendosur afër një nga shkretëtirat më të shterura në planetin, Rub Al Khali.

Autostrada 10 lidh qytetin Haradh – i njohur për naftën dhe gazin natyror – në Al Batha, pranë kufirit të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Zakonisht, kjo autostradë përdoret për transport mallrash dhe nga njerëzit që udhëtojnë nga rajonet qendrore dhe perëndimore të Arabisë Saudite në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Sidoqoftë, rruga e asfaltuar nuk është e drejtë në të gjithë rrugën. Ajo ka tendencë të drejtën para se të përfundojë në Al Batha, duke ju dhënë një përvojë të plotë sikur të një romani.

Perspektiva e ngasjes në një rrugë të drejtpërdrejtë plus 250 kilometra mund të tingëllojë bindëse, por në të vërtetë ajo është më shumë si qindra kilometra të mërzitshme.

Është një vend ku definitivisht nuk do të donit të vozitni nëse jeni të lodhur ose ndiheni të përgjumur. Ka mundësi që edhe dunat e rërës të mrekullueshme dhe peizazhi natyror nuk do t’ju mbajnë zgjuar këtu./KohaIslame.com/

Previous articleKEQKUPTIMET E FESË ISLAME SI REZULTAT I MEDIAVE
Next articleMësoni kur është dita e parë e Ramazanit