Home A e dini se Këto 5 gjëra asnjëherë mos i kërkoni në Google

Këto 5 gjëra asnjëherë mos i kërkoni në Google

Kërkimet në internet dhe galeritë popullore janë bërë pjesë e jetës sonë të përditshme.

Gjithçka që kërkoni mund t’i gjejmë vetëm në një motor kërkimi të popullarizuar. Por, ekspertët thonë se janë edhe disa gjëra, të cilat nuk është mirë për t’i kërkuar në Google, transmeton KosovaPress.

Këto 5 gjëra nuk duhet të kërkohen kurrë në Google:

1. Simptomat e shëndetit

Ka një numër portalesh të specializuara me përmbajtje të tillë dhe informacione të dobishme, por ka edhe prej atyre që kanë shkrime jo profesionale. Prandaj, Google shpesh jep përgjigje të gabuara, i frikëson njerëzit dhe kështu me radhë. Nëse keni ndonjë pyetje, bëni një takim me mjekun tuaj.

2. Çdo gjë penale

Nëse shkruan diçka në Google “si të bësh një bombë” ose “si të bësh një drogë”, kërkime të tilla gjenden lehtë më vonë dhe mund të bini në telashe.

3. Fournier

Lojtari i basketbollit NBA, i cili luan për Orlando Magic, quhet Evan Fournier dhe pseudonimi i tij është “Mos shkoni kurrë në lojë me birila”. Ka një arsye shumë të mirë për këtë.

Emri i tij i fundit, i cili në frëngjisht do të thotë “bukëpjekës”, është gjithashtu emri për një lloj gangrene që prek organet gjenitale. Nëse shkruan emrin e tij, me siguri do t’i shihni fotografitë e kësaj sëmundjeje, që me të vërtetë duket e tmerrshme.

4. ‘Larvat e gojës’

Një nga përdoruesit e Reddit donte të kërkonte termin “moth larva”. Megjithatë, gabimisht shtypi “mouth larva” (Larva e gojës). Skena të cilën ai e pa si rezultat i kërkimit ishte tepër e neveritshme.

5. E-maili juaj

Nëse shkruani emrin ose adresën e postës elektronike, do të hidheni në të gjitha vendet që ju kanë përmendur publikisht, dhe kjo mund t’ju habisë. Ju mund t’i kërkoni Google t’ju “harrojë”, por së shpejti çdo faqe që keni dhënë email-in tuaj do të zgjerohet në të gjithë uebin.

Previous articleÇfarë është qëndrueshmëria?
Next articleJu flihet në orarin e punës? Ja disa mënyra si ta shmangni