KËSHILLA E PRINDIT PËR TË BIRIN!!

0
355

Biri im!! Për t’u bërë mbret i respektuar në mesin e njerëzve, mos fol për gjërat para se të vërtetosh saktësinë e burimit!!

Nëse të vjen ndokush me lajm, sigurohu dhe qartësoje lajmin, para se ta përhapësh!

Ruaju nga thashethemet! Mos i beso çdo gjëje që flitet dhe gjysmës së asaj që shihet!

Nëse Allahu të sprovon me armik, kundërshtoje me mirësi ndaj tij, dhe ktheja të keqen me të mirë, dhe ka mundësi që armiqësia të shndërrohet në dashuri!!

Nëse dëshiron të dish se kë e ke shok, udhëto me të! Në udhëtim, njeriut i shkrihet pamja e jashtme dhe i shpaloset personaliteti i tij! Për këtë është arsye udhëtimi (es sefer—në gjuhën arabe) e ka marrë këtë emër, ngase e shpalos moralin dhe natyrshmërinë e njeriut!!

Nëse njerëzit të sulmojnë dhe ti je në të drejtë, apo të gjuajnë me kritika, gëzohu!! Ata ta bëjnë me dije se ti je i suksesshëm dhe ke ndikim!! Qenit të ngordhur, as nuk i bihet dhe as nuk i hedhet, përveç se pemë që jep fryte!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here