Home Hixhame Hixhami – hedhja e kupave gjatë agjërimit ?

Hixhami – hedhja e kupave gjatë agjërimit ?

Profeti alejhi selam ka hedhur kupa, edhe kur ka qenë agjërueshëm.               Megjithatë nëse ky veprim çon në dobësimin e personit, atëherë është i papëlqyeshëm.        11140318_389142547946835_6708278321275149034_n                                                                                                               Thabit El Bunani ka pyetur Enesin, nëse e konsideronin të papëlqyeshme apo jo hedhjen e kupave në kohën e Profetit alejhi selam.

Ai i është përgjigjur:”Jo përderisa ajo nuk çon në dobësimin fizik të personit.”             E njejta gjë vlen edhe për “Fasd-in” (marrja e gjakut nga çdo pjesë e trupit)

Marre nga: Legjislacioni i traditës së Profetit salAllahu alejhi we selam, [Fikhus-Sunneh, Sejid Sabik]

Previous articleKush duhet dhe kur duhet ndërprerë agjërimin
Next articleA e prishë marrja erë e parfumit agjërimin ?