Home Mjeksia Islame A e prishë marrja erë e parfumit agjërimin ?

A e prishë marrja erë e parfumit agjërimin ?

Parfumi është i lejuar në fillim të ditës dhe në mbarim të saj, pa marrë parasysh se a është parfumi në formë të avulltë apo i lëngët.10984074_387448464782910_1734281148027001880_n
Vetëm se duhet patur kujdes ngase nuk lejohet që parfumi në formë të avulltë të thithet me hundë për shkak se ai përmban disa pjesë të dukshme të cilat nëse i thithë me hundë, ato kalojnë brenda hundës e pastaj deri në lukth.                                         Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem i tha Lekit bin Sabre:

“Bëje futjen e ujit në hundë sa më shumë(gjatë marrjes abdest) pos nëse je agjërues”.

Sheikh Ibn Uthejmin, (Allahu e meshirofte).

Previous articleHixhami – hedhja e kupave gjatë agjërimit ?
Next articleA e prishë agjërimin dalja e gjakut nga hunda?