Home A e dini se A e dini sa xhami ka Stambolli? Vetëm në lagjen Fatih janë….

A e dini sa xhami ka Stambolli? Vetëm në lagjen Fatih janë….

Qyteti turk Stambolli, i cili me 14.8 milionë banorë përbën 18.5 përqind të popullsisë së përgjithshme të Turqisë, njëherit është edhe qyteti me numrin më të madh të xhamive në vend.Sipas të dhënave të Muftinisë së Stambollit, në këtë qytet ka 3.362 xhami, kurse vetëm në lagjen Fatih janë 340 xhami.Pas lagjes Fatih radhiten lagjet Yskydar me 186 xhami, Ymraniye me 143 xhami, Beykoz me 136 xhami dhe Pendiku me 133 xhami. Numri më i vogël i xhamive në Stamboll është në Ishujt e Princëve, ku janë vetëm nëntë sosh.

Previous articleBiseda mes Zotit dhe Ademit a.s
Next articlePërdorni kanellë dhe i thoni lamtumirë këtyre sëmundjeve