Home ARTIKUJ Dy Ëndrra për të treguar se kush ishte Muftia i Ummetit Muhamed...

Dy Ëndrra për të treguar se kush ishte Muftia i Ummetit Muhamed Nasirudin el-Albani‏

                                                                                                                                       AlAlbani

Në ëndërr, Resuli alejhiselam tha: Pyteni Muhamed Nasirudin Albanin…

 
Në lidhje me Imamin e madh shejkh Muhamed Nasirudin Albanin rahimehullah është rrëfyer:
Në takimin tim të fundit me të rahimehullah, unë i rrefeva atij një ëndërr të cilen e kishte parë një nga vëllezërit tanë.
 
Dhe ajo ishte se ky vëllau e pa Pejgamberin alejhisselam dhe e pyeti: Nese has ndonjë vështirësi ne ndonjë(aspekt ne shkencen e hadithit) hadithe, atëherë cilin duhet ta pyes?
 
Si rrjedhojë Resulullahu alejhiselam tha: PYET MUHAMED NASIRUDIN EL-ALBANIN.
Kështu sapo e perfundova këtë rrefim, e pashë shejkhun të qante me ngazëllim(me të madhe), dhe ai vazhdimisht përsëriti:
O ALLAH mos më merr ne llogari për atë qe ata e thonë(per mua), dhe më bëj me mirë sesa ajo qe ata thojnë(per mua), dhe më fal mua per atë qe ata nuk e dinë(per mua).
 
Një motër nga Algjeria i telefonon shejkh Albanit rreth një ëndrre dhe i tha: O shejkh kam te reja!
Shejkhu i tha: Shpresoj qe ALLAHU te ketë bekuar me lajme te mira!
Ajo tha: Njera nga motrat ka parë diçka mirë.
Shejkhu tha: Uroj qe qe te kete par diçka  mirë.
Ajo tha: O shejkh a eshte vertetuar, se kur dikush qe vjen dhe te tregon nje enderr dhe ju i thoni:
Uroj qe te kesh parë te mirë dhe me shpres ajo eshte e mir? A eshte vertetuar kjo nga sunneti?
Shejkhu ja ktheu: Jo, kjo nuk eshte vertetuar, megjithat nuk ka ndonje dem ne perdorimin e kesaj fraze ngandonjeher.
Ajo i tha: Kjo moter pa veten ne ballkon ne te cilin sheh mbi nje rrugë dhe ne kete rrugë ajo pa Resulin alejhiselam nga poershkrimi i tij i njohur. Me pas ajo me pa mua duke qendruar perballë Resulit alejhiselam, qe ishte duke buzëqeshur me mua, dhe unë duke buzëqeshur me atë.
Me pas unë e thirra atë moter dhe i thashë: Eja poshtë, eja poshtë  me ne.
 
Keshtu kur ajo zbriti poshtë me pyeti: Cilin je duke e parë?
Unë i thashë: Shiko atë qe me veshtroi mua, dhe ajo pa Resulin alejhisselam, buzëqeshi, dhe vazhdoi pergjatë rruges.
Me pas ne ecëm se bashku(motra dhe une) pergjatë rruges se njejtë dhe ndersa ishim duke ecur pamë jje shejkh ne te njejten rrugë dhe i dham♪7 selam e i thamë: ES-SELEMU ALEJKUM.
Ai na i pergjigj: We alejkum selam we rahmetullahi we bereketuh.
Pastaj na pyeti: A e patë Resulin alejhiselam?
Ne i thamë: Po, e pamë.
Kjo motra me pyeti: Kush është ky shejkhu?
Unë i thashë: Ky është shejkh Albani.
 
Motra qe i kishte telefonuar shejkhut, pastaj tha: I lutem ALLAHUT t’i bëj keto lajme te mira per ty ja shejkh, dhe deshiroja qe te kajmeroja, o shejkh, pra, me shpres se është një lajm i mirë, insha ALLAH, se ju jeni në këtë të Sunnetit, isnaALLAHU TEALA. Pra, çfarë thoni ja shejkh???
 Ketu Shejkh Albani rahimehullah nuk tha asgjë, por lotët filluan t’i rridhnin poshtë fytyrës dhe qau me ngazëllim. Si rrjedhojë ai u kërkoi atyre vëllezërve që ishin ne mexhlisin e tij të largoheshin 
Previous articleLevizja Islame “Bashkohu” dhe kryetari i saj ne mbrojtje te xhamise ne Kalabri
Next articleVendosja e hilafetit në Jerusalem si parashenjë e Ditës së Gjykimit