DISA MËNYRA PËR RESPEKTIMIN E PRINDËRVE!

0
293

MËSIME DHE POROSI ISLAME (55)

Mënyrat e respektimit të prindërve:
1. Duaja për prindërit.
2. Buzqësheja kur takohesh me ta.
3. Puthja dhe përqafimi i kokës së prindërve.
4. Kryerja e nevojave (punëve) të tyre.
5. Respektimi i shoqërisë së tyre.
6. Përmendja e punëve të tyre të mira.
7. Dhënia përparësi prindërve para të tjerëve.
8. Larja e borxheve të prindërve.
9. Futja e kënaqësisë dhe lumturisë tek prindërit, qoftë duke i blerë dhurata apo duke i dërgu në udhëtime të ndryshme.
10. Kujdesi për prindërit, posaçërisht kur ata janë të sëmurë apo të shtyer në moshë.

Shejh Abdulaziz Ibën Muhamed Ibën Abdullah es Sed’han

Nga arabishtja: Suad B. Shabani

Burimi: albislam.com

Shpend Zeneli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here