A E DI KUR DUHET TË QASH PËR VETVETEN?!

0
415

Kur e sheh një të keqe dhe nuk e largon dhe kur e sheh një të mirë dhe e mohon.. qaj për vetveten!!

Kur namazi yt shndërrohet prej adhurim në traditë dhe prej rehatisë në vështirësi.. qaj për vetveten!!

Kur e sheh në vetvete se gjynahet i pranon dhe ato i donë.. qaj për vetveten!!

Kur nuk gjen ëmbëlsi në adhurime dhe kënaqësi në nënshtrime.. qaj për vetveten!!

Kur mbushesh me brenga dhe zhytet në mërzia dhe ti e ke në dorë pjesën e tretë të natës.. qaj për vetveten!!

Kur e kalon kohën në atë që nuk të bën dobi.. dhe ti e din se do të japish llogari dhe harron.. qaj për vetveten!!

Kur syri të loton për një film dhe nuk ndikohesh kur e dëgjon Kuranin.. qaj për vetveten!!

Kur fillon të garosh pas dynjasë kalimtare dhe nuk garon me askënd për në adhurime.. qaj për vetveten!!

Kur e kupton se e ke gabuar rrugën dhe të ka ikur shumë nga jeta.. qaj për vetveten!!

Qaj me lot, i përulur, i penduar, me shpresë në mëshirën e Allahut!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here