Cigarja, shkaktarja kryesore e çrregullimeve psikologjike

0
335

 Braktisja e pirjes së cigares, nuk përmison vetëm shëndetin fizik, por edhe atë mendor, pasi redukton stresin dhe smoking_kills_by_blackout76-d5dxm77ankthin.

Ky fakt u zbulua pas një studimitë kryer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nga Washington University School of Medicine.

Lajmi u publikua në revistën “Journal of Psychological Medicine”, ndërsa Patricia Cavazos-Rehg autore kryesore e studimit shprehet se thuajse 40{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} e duhanpirësve të rregullt, vuajnë ose kanë vuajtur në të kaluarën nga çrregullime të humorit apo nga ankthi.

Ndërkohë gjatë studimit 42{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} e personave që pinin duhan shfaqën probleme me humorin, krahasuar me 29{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} të tjerë të cilët i dhanë fund pirjes së duhanit.

Studimi u bazua në 4800 duhanpirës, ku u vërejt se lënja e pirjes së duhanitndikon në shëndetin mendorë, si dhe në përmisimin e humorit. Ndaj kur përballeni me problem të natyrës psikologjike dhe psikatrike, gjeja e parë që duhet të bëni është jënja e duhanit.

Burimi: www.islamifejaevertete.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here