Ushtria faraonase egjiptiane po kryen masakra monstruoze kunder popullit ne Sinai

0
348

                                                                                                  masjid-aqsa

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimi qofshin mbi të Dërguarin  e Tij profetit Muhamed, familjen dhe shokët e tij, më pastaj:

– Në këtë fazë të ndjeshme dhe kritike që është duke përjetuar Ummeti islam në përgjithësi dhe Egjiptin në veçanti, në një kohë kur ngjarjet zhvillohen me shpejtësi, bien poshtë maskat, ​​sqarohen faktet dhe pastrohen safat falë Allahut, kështu që për shkak se Egjipti është zemra dhe mendja e ummetit me të cilat lëviz, lufta dhe e keqja është mbledh aty nga të gjitha llojet e kufarëve: Sekularistëve, ateistëve, hipokritëve etj, po ashtu armiqtë e tij te jashtëm si: Krishterët perëndimor, jehudët etj, por në këtë rast lufta më e madhe ndaj Islamit ishte nga ushtria Egjiptiane.

– Në kuadër të kësaj lufte të pistë të udhëhequr nga ushtria egjiptiane në emër të të gjitha forcave që luftojnë kundër Islamit në vend dhe jashtë vendit, sidomos forcave hebreje, ushtria egjiptiane ka marrë fushatën ushtarake në veri të Sinait dhe në veçanti zonat e Shejh Zuwaid dhe Rafah dhe ka deklaruar qëllimin e saj për të goditur vatrën terroriste si ata pretendojnë në mënyrë të rreme, ndërsa qëllimi i saj i vërtetë është për të siguruar rajonin kufitar sionist, dhe  për ti mbrojtur hebrenjtë nga çdo kërcënim që iu kanoset nga muxhahidët e Sinait.

– Mënyra e ushtrisë për arritjen e këtyre qëllimeve ishte e njohur për muxhahidët qysh nga fillimi, informacionet e marra tregonin se objektivat e kësaj fushate ushtarake nuk ishin vetëm kundër muxhahidëve në veçanti, por kundër  të gjithë njerëzve të rajonit në përgjithësi, kështu që dëshira e muxhahidëve ishte që ti mbrojnë njerëzit, dhe ruajnë ata nga rreziqet dhe humbjet,  por me gjithë dijeninë e ushtrisë se nuk ka muxhahidë dhe grupe të armatosura në fshatra, ata i frikësuan banorët dhe i bombarduan shtëpitë dhe pronat e tyre.

 – Dhe prej pasojave të kësaj fushate ushtarake ishte:

1 – Bombardimi i shtëpive me aeroplanë, raketa dhe tanke, të cilat çuan në shkatërrimin e një numri të madh të shtëpive me të gjitha pajisjet e saj, dhe pronarët e shumicës së këtyre shtëpive nuk i përkisnin asnjë grupi të armatosur.

2 – Djegia e shtëpive nga ana e ushtrisë duke nxjerr njerëzit nga shtëpia dhe duke hedhur benzinë dhe duke ua vu zjarrin, pavarësisht lutjeve të grave dhe të moshuarve.

3 – Djegia e një numri të madh të makinave të banorëve , ku ushtria djeg çdo makinë që kalon pran saj, me gjithë lutjet e pronarëve.

4 – Djegia e një numri shumë të madh të kasolleve me dije se shumë prej tyre jetojnë në këto kasolle, megjithatë pa asnjë mëshirë ndaj  këtyre muslimanëve ua kanë djegur edhe rrobat e tyre.

5- Shkatërrimi i puseve në vijën kufitare me izraelin, burime të cilat përdoreshin për pije dhe për ujitje.

6 – Nuk kalojnë aktet e terrorizmit dhe orgjitë pa derdhjen e gjakut të njerëzve të pafajshëm, ata vranë një burrë dhe një grua të vjetër, dhe të pa armatosur.

7 – Grabitja dhe vjedhja nga ana e Ushtrisë së pronës së banorëve në shtëpitë që kanë bastisur, duke grabitur zbukurimet e grave, llaptopat, para, ushqim etj.

8 – Bombardimi dhe shkatërrimi i xhamive pa asnjë arsye, por kjo nuk është sepse nuk ka pas kufrit mëkat më të madh.

9 – Këto ngjarje dhe krime janë të dukshme dhe mund që çdo kush ti vizitoj dhe ti shohë efektet e agresionit ushtarak dhe ti inspektojë kushtet e njerëzve të cilët janë në ankth.

– Ishte qartazi e dukshme se në këtë proces të ushtrisë egjiptiane ishte në bashkëpunim dhe koordinim me palën sioniste, dhe prej shenjave të këtij bashkëpunimi janë:

1 – Shoqërimi në këtë aksion i aeroplanëve jehud pa pilot.

2 – Kryerja e të njëjtave krime të kryera nga hebrenjtë kundër familjeve të shehidëve, ku kanë bombarduar shtëpitë e tyre, dhe i kanë frikësuar familjarët.

3 – Shkatërrimi i  puseve ekzistuese në kufi me Jehudët, për ti ruajtur jehudët dhe për t’ua lënë këto burime atyre.

4 – Tërë procesi dhe aktet e frikësimit kanë ndodhur për tu larguar banorët nga ky rajon, që jehudët të jenë sa më të sigurt.

– Në frontin e këtyre krimeve kundër popullit tonë ne duhet të reagojmë, dhe t’ua shijojmë armiqve të Allahut dënimin në këtë dunja para dënimit në ahiret nëse nuk pendohen, muxhahidët u shkaktuan këto dëme ushtrisë:

1 – Shkatërrimi i një makine (Land Cruiser) që i përkiste ushtrisë, derisa po kthehej nga operacionet e tyre kriminale, i cili çoi në vdekjen e një numri të oficerëve dhe ushtarëve.

2 – Shkatërrimi i një Hummer ushtarak nga një pajisje e improvizuar shpërthyese, duke vrarë 6 pjesëtarë të forcave Speciale.

3 – Shkatërrimi i 3 automjete të blinduara me pajisje plasëse të improvizuara,  nuk mund të dimë numrin e të vdekurve apo të plagosurve.

– Sa u përket vëllezërve tuaj muxhahidë ata i kanë evakuuar disa familje për ti mbrojtur, kurse prej muxhahidëve nuk ka të robëruar dhe dhjetëra të vrarë sikurse kanë gënjyer forcat ushtarake, vetëm se një prej muxhahidëve ra shehid në një takim të befasishëm të veturës së tij me forcat ushtarake ku i vrau dy ushtar dhe ra shehid bi idhnilah.

– Kryesore ishte se krimet e kryera nga ushtria në Egjipt u panë qartë se janë luftë kundër Islamit, pengimit të zbatimit të ligjit të Allahut dhe detyrimi i muslimanëve me forcë ti binden kushtetutave të kufrit, kështu që muslimanët duhen të luftojnë për fenë e tyre, “Luftoni ata (idhujtarët) derisa të zhduket propagandimi i idhujtarëve dhe derisa të aplikohet feja vetëm për All-llahun.

Dhe lutja e fundit është i gjithë lavdërimi i qoftë Allahut, Zotit të botëve!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here