Si të bëhesh i dashur te fëmija yt adoleshent?

0
412

Si të bëhesh i dashur te fëmija yt adoleshent?

1. Rifresko ndjenjat e dashurisë me fëmijën tënd adoleshent duke përsëritur takimet dhe duke mos ndërprerë komunikimin.
2. Fëmija yt të do nëse ia shpreh dashurinë tënde.
3. Fëmija yt të do nëse je shembulltyrë e mirë.
4. Fëmija yt të do nëse je shok i mirë për të.
5. Fëmija yt të do nëse e konsulton, dialogon me të dhe ia respekton mendimin.
6. Fëmija yt të do nëse vëren pre teje se gëzohesh me ardhjen e tij dhe mërzitesh me largimin e tij.
7. Fëmija yt të do nëse ia falë gabimin.
8. Fëmija yt të do nëse i gjendesh, i dhuron dashuri e qetësi dhe qëndron pranë tij kur ai ka nevojë.
9. Fëmija yt të do nëse e bën të qeshë, bën shaka me të dhe luan me lojrat e tij.
10. Fëmija yt të do nëse i kujton momentet e tij të rëndësishme.
11. Fëmija yt të do nëse ndjenë afërsinë tënde, prandaj mos hezito t’i dhurosh atij përqafim, puthje apo përkëdhelje.

(Nga libri: “Elmurahikun elmuz’ixhun” [Adoleshentët e bezdisshëm])
Përktheu nga arabishtja: Agim Bekiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here