SI ARRIHET SHKALLA E LARTË E DEVOTSHMËRISË?!

0
341

Kur u pyet një prej ulemave të selefit, se si ka arritur shkallët e larta të devotshmërisë, ai është përgjigjur në këtë mënyrë:
Me gjashtë gjëra u mundova të zotëroj devotshmërinë, e ato janë:
1. U mundova ta ngjalli të vdekurën e ajo është zemra ime.
2. U mundova ta ndal nefsin tim nga qejfet e tij dhe ta freskoj me adhurime (ibadete).
3. E llogaritja veten si i huaj dhe musafir kalimtar në këtë dynja.
4. Kujtoja gjithnjë begatitë dhe mirësitë xhenetit (ahiretit) edhe pse nuk i shihja.
5. U vetmova me atë që ju mërziteni me të, ai është ibadeti.
6. E ndala veten time nga gjërat që ju kënaqeni dhe jeni adaptuar me to, e ato janë fjalët e kota.
Nga arabishtja: Suad Shabani

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here