Home Zgjodhëm për ju. Shkaktaret e djegjës së shputave

Shkaktaret e djegjës së shputave

Shkaktaret e djegjës së shputave

Diabeti eshte shkaku kryesor qe ndokon ne neuropati mirpo kemi edhe shkaktar te tjetrë te cilet ndikojne ne shfaqjen e ketij problemi shëndetësorë si:

– Semundja kronike e veshkave- uremia…
– Mungesa e disa vitaminave si vitamina B,B12 dhe B6
– Abuzimi me alkool
– Hipertiroidizmi
– HIV-i
– Efektet anesore te medikamenteve si kimioterapia
– Helmimet nga metalet e renda(merkuri,arseni dhe plumbi)
– Inflamacjoni i eneve te gjakut
– sarkoidoza
– Semundjet arteriale
– Mosqarkullimi i gjakut
– Hipertensjoni etj.

Pershtati inf. Qendresa Paqarizi

Previous articleShpërblimi i shtatë veprave vazhdon t’i vijë robit kur ai është në varrin e tij
Next articleEfekti i mendimit të mirë