Home Zgjodhëm për ju. Shërimi nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, hudra dhe qepa....

Shërimi nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, hudra dhe qepa. Kombinimi i mrekullueshëm

Nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, nga hudra dhe nga qepa.
Libreza është e përshtatshme nga arabishtja ne shqip
Në arabisht e ka shkruajtur Ebul Feda Muhammed Izzet Muhammed Arif – Allahu e ruajtë

Parathënie

E falenderojmë Allahun fuqiplot që na ka dhuruar shëndet dhe shumë mirësi që nuk mundemi ti numërojmë . Paqa dhe bekimi qofshin mbi Pejgamberin Muhammedin, familjen e Tij, shokët e Tij dhe ato që do ta ndjekin rrugën e tij derin ne ditën e kjametit.
Me pastaj :
Njeriu ku do që jeton e përcjellin problemet si ato kronike edhe ato shpirtërore dhe e ndjen veten nevojtar për ta ndihmuar dikush këtu qëndron urtësia e Allahut fuqiplot nga mëshira e Vetë u dërgoi njerëzve pejgamber kohë pas kohe për ta ndihmu njerëzimin në shumë aspekte si nga ana fizike po ashtu edhe nga ana shpirtërore, nga ana e pejgamberve u shëndrit bota njerëzore dhe përfitoi udhëzimin e drejtë , me mësimet e tyre aritën që të edukohen si shpirtërish po edhe fizikisht gjithë pjestarët e këtij rruzulli tokësorë.
Për sa i përket jetës se kësaj bote më me rëndesi është ruajtja e shëndetit , Mu për atë e angazhova veten që të përshtati këtë broshur mjeksore që të ruajn popullata shëndetin me sende të sigurta dhe të lira.
Allahu i gjithëmëshirshëm në lulet dhe barnat ka krijuar barna-ilace për shërim.
Për ti mledhur këto barna të sigurta i dha një insektit që quhet miza e bletës, kësaj mize i dha inspirim që të shkoj lule në lule po edhe nëpër gjethe-lastara që qelin nga drujt e malit si që është bagremi, dullinja, gështenja, pishat, ahu, dushku , etj etj e të mledh nektarin e këtyre dhe të ndërtoj një barnatore të sigurt dhe pa hile.
Po të duash të sigurohesh për këtë shihe sure Nahl ku thotë:” Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke i thënë): Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në ato (kosheret) që të kan ngritur njerzit. Ushqehu me gjithfarë lloje frutash (nektarë) dhe ec rrugës së Zotit tënd përulëshëm . Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilac e shërim për njerzit. Vërtet kjo është shenjë për ato që mendojnë” (Nahl: 68-69)
A ka fjalë më të sigurt se fjala e Allahut dhe çdo kush që ka besim në Allahun e kupton se tek mjalta ka ilaç për shumë sëmundje në veçanti për qarkullimin e gjakut, për zemrën, për mushkëritë etj. Është për të të ardhur keq se njerëzit nuk din të vlerësojnë vlerat që na ka dhuruar Allahu dhe mu për atë se nuk dinë u kthehen barnatoreve kimike dhe farmaceutike, kështu që shkatërojnë lukthin, veshkat etj duke i konsumuar pa kontroll barnat për sëmundjet e tyre kronike madje edhe pa pasur nevojë… kurse ajo që është edhe më e keqe që shumë barna shiten me çmime të larta dhe nuk meren parasysh librezat shëndetsore. Kjo të benë të kuptosh se atyre u intereson vetëm paraja , ti edhe se nuk ke kah t’ia mbajsh do ti blejsh me plot siklet.

Për atë kujdes vëlla i dashur dhe motër e dashur merri këto këshilla që vijojnë:
1- Kokra e zezë (arabisht habbetul-seuda)
2- Mjalti
3- Hudra dhe qepa

Këto gjenden në vendin tonë me shumicë dhe janë të lira, pra mjekohuni me këto dhe largohuni nga ilaçet që më tepër u shkatërojn se sa u shërojnë.
Udhëzimi:
Çdo musliman duhet të jetë krenar me besimin që ka ndaj të madhit Zot dhe me librin e shejntë Kuranin dhe me të gjitha kushtet që parashihen sipas kuranit dhe sunetit të Pejgamberit – paqa dhe mëshira e Allahut – qoftë mbi të. Nga ajo që shihet sot është koha e turbullirave, përçarjeve në parti të llojllojshme duke e shajtur njëri-tjetrin, nëpërmjet mediave vizive dhe atyre të shkruara, përmes rrjeteve sociale në internet etj, prandaj nuk mbetet rrugëdalje tjetër përveçse ti kthehemi Kuranit dhe sunnetit për shpëtim.
Udhëzimet e Kuranit dhe të sunetit jan 100{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} për mirëmbajtjen e qetësisë, harmonisë, bashkimit, bashkëjetesës, mësimit , edukatës dhe përparimit arsimor dhe shpirtërorë.
Vëllezër musliman dhe motra muslimane merni këto udhëzime që vijojnë të jetoni më të qetë, e ta ruani shëndetin me ilaçe që i ka servu Krijuesi i madhërishëm e që janë me harxhime të vogla e mos u mashtro me gjëra që nuk kanë asgjë të verifikuar apo edhe janë thjesht për tregti.

1 – Kokrra e zezë
Kokrat e zeza e kanë formën e susamit vetëm se janë të zeza. Bukëpjekësit u hudhin simitave sipër dhe kanë aromë të këndëshme dhe pak djegin kur i futish ne gojë.
Për këtë Pejgamberi i dashur ka porositur duke thënë: “Përdorni për ilaç kokrat e zeza se në këto kokra të zeza ka shërim për çdo sëmundje në përjashtim të sëmundjes së vdekjes”. (Trasmeton Buhariu)
Vdekja është e pashmangëshme dhe e ka afatin e caktuar dhe për atë nuk ka ilaç, vdekja e shpërngul njeriun në botën e Berzahit dhe atje jeton me një sistem që nuk e njohim, për pos asaj që na tregon Kurani dhe suneti profetik.
E tani vlla dhe motër si kur të thoshte një doktorë që ka famë filan ilaçi është shumë i dobishëm dhe lufton kancerin të gjithë njerëzit do të nxitonin ta përdornin për atë se atë ilaç e ka preferu një doktor që ka famë. E çfarë do të thoni për njeriun që e zgjodhi mëshirë për botën Zoti i madhërishëm? Dhe Ai flet me me inspirim nga i madhi Zot.
Përmbajtja e kokrës të zezë, ato përmbajnë: Fosfat , hekur , fosfor , karbohidrate etj.
Kokrat e zeza kanë edhe përbërje antibiotike dhe i shkatërojnë viruset që futen në mbrendi të trupit, bakterjet, viruset, mikrobet etj. Te kokrat e zeza gjendet karatina e që është element që lufton kancerin. Kokrat e zeza i risin hormonet dhe i aktivizojnë ato. Regullojnë veprimin urinorë , e regullojnë tëmthin. Derisa i dërguari i Zotit – paqa dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, tha: “Kokrat e zeza janë shërim për çdo sëmundje, përveç sëmundjes së vdekjes”. Ne si musliman na mjafton thënja e Pejgamberit a.s. që është shërim për çdo sëmundje.
Si mund të përdoret: Mënyra e përdorimit bëhet kështu: I futet supës pasi të zihet, sallatës, ëmbëlsirave, mjaltës etj… i hudhë sa një lugë gjelle dhe ta kujtosh se këto kokra të zeza i favorizoj Pejgamberi i Allahut xh.sh. i cili flet me inspirim nga Zoti i madh. Dhe me lejen e Tij kokrat e zeza do ta eliminojnë sëmundjen dhe do të vazhdojsh nga 7 ditë dhe do ta shohish suksesin. Më pas herë herë mund të bëjsh pauze apo fillon kështu që shumë sëmundje do të eliminohen. A nëse e përdorni një kohë të shkurt dhe pastaj e lini pas dore ato nuk do të bëjn efekt , llogarite kur shkon te dokori ai të rekomandon që ti përdorish hapat një javë e ngandonjëherë të thotë ti përdorish një muaj dhe ngandonjëherë sa të jesh gjallë dhe ato ti përdorish në kohë!. Kështu është edhe me këto ilaçe të kokrave të zeza , nëse i përdor për gjatë koh është më mirë se ato nuk janë si hapat që të dëmtojnë, bile nëse i përdor vazhdimisht me gjithë familjen e kjo është një gjë e mrekullueshme.
Shërimi për sëmundjet e grave në kohën e lindjes, për ti lehtësuar dhimbjet e lindjes kokrat e zeza i vloni me çaj kamomile dhe pasi të voket çaj e ëmbëlsoni me mjalt dhe pini si në vend të çajit.
Ajo ndihmon gjithashtu edhe në shërimin e dhimbjeve të dhëmbëve, të bajameve dhe njerthit:
Zihet kokra e zezë dhe lëngu që është përfitu nga kokra e zezë bëjsh gargare e shpërlanë gojën për mbrenda duke e mbajtur ujin në goj dy-tre minuta, është shumë e dobishëme dhe me vajin e kokrave të zeza i lyen nga sipërfaqja e jashtme bajamet dhe nofullën e poshtme për mbrenda. Për shërim nga gjëndrat dhe dridhjet të pa zakonta meren kokrat e zeza dhe si miell, nga kokrat e zeza bëhet brum i zënët me mjalt dhe i hudhë pak qumështmjalte dhe e përdor ditë për dite një muaj pra han nga ajo me lugë mbrenda ditës koh mbas kohe dhe ato shqetsime zhduken.

MjeksiaIslame

Previous articleFrika – Dr Velid Fetihi
Next articleHITHRA