Home Zgjodhëm për ju. HITHRA

HITHRA

HITHRA

•Stimulon sistemin limfatik kështu e përmirëson imunitetin
•Zbut simptomet e artritit
•Ndihmon në largimin e acidit urik nga nyjet
•Ndihmon funksionimin e gjëndrrave mbiveshkore
•Forcon fetusin të shtatëzënat
•Shkatrron parazitët e zorrëve
•Ndihmon funksionimin e gjëndrrës tiroide, pankreasit dhe shpretkës
•Përmirëson prodhimin e qumështit te mëkueset (nënat gjidhënëse)
•Zbut simptomet e menopauzë
•Zbut spazmat menstruale dhe fryrjen
•Ndihmon në shkrirjen e gurëve në veshka
•Zvoglon hipertensionin
•Ndihmon te sëmundjet e rrugëve të frymëkëmbimit
•Ndihmon te personat që vuajnë nga asma
•Ndalon gjakrrjedhjen
•Zvogëlon rrezikun nga kanceri i prostatës
•Largoni rinitin alergjik
•Zvogëlon nauzenë (mundimin e vjelljes)
•Mjekon ftohjen e zakonshme
•Ndihmon te rastet me osteoartrit
•Zbut ankesat e barkut, siq është diarrhea
•Zvoglon gingivitin dhe ndërpret deponimin e pllakave në dhëmbë, kur përdoret si mjet për shpërlarjen e gojës
•Zvoglon proceset e ndezjes në organizëm

Edhe pse, përshkak të dobive të saj shëndetësore, vështirë të besohet se caji nga hithrat ka efekte anësore, përsëri është e nevojshme ti ikni përdorimit të tij nëse keni këto në vazhdim:

Nëse jeni dukë përdorë ”hollues të gjakut”, mos pini caj hithrash. Kjo pasi, caji nga hithrat përmban nivel të lartë të vitaminës K i cili ndikon në koagulimin e gjakut (trashjen e tij).

Nëse përdorni ilaqe për uljen e tensionit të gjakut, knsumi i cajit të hithrave mundë ta ulë tensionin deri në kufij kritik.

Nëse përdorni antidepresivë, ikni konsumit të cajit të hithrave, pasi ai mundë të ndikoj në dehidrim.

Një filxhan me caj hithrash mundë ta rrisë veprimin e ilaqeve për diabet duke ulur kështu nivelin e sheqerit në gjak deri në pikë kritike.

Previous articleShërimi nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, hudra dhe qepa. Kombinimi i mrekullueshëm
Next articleGjithçka që duhet të dini rreth tuberkulozit