Home Të tjera Zgjodhem per ju QERPIKU NË FAQE

QERPIKU NË FAQE

-Ndal, ndal, mos lëviz!- i tha Alma, Sarës.

-Pse çfarë ndodhi?- u habit Sara.

-Ke një qerpik në faqe.- e kapi duke e mbajtur fort mes gishtërinjëve.

-Mendoje një dëshirë!

-Çfarë thua pse ta mendojë?-ia priti e habitur Sara.

– Qerpiku kur bie në faqe, kështu duhet te veprohet.-i tha Alma .

-Kush të ka thënë ?-pyeti përsëri Sara .

-Tezja ime, asaj qerpiku kur i bie në faqe i mbyll sytë dhe gjysëm ore mendon dëshira dhe pastaj i fryn qerpikut të fluturojë .- po i shpjegon Alma .

-Çfarë ndodh me dëshirat, qerpikun?!-vazhdoi të pyes Sara .

-Dëshirat janë sekret por qerpiku…nuk e di .

-Ah Alma, sa mendjelehtë që je, si mund të besosh në këso gjëra të kota? Dëshirat kërkohen vetëm prej Zotit, vetëm Ai i plotëson.

-E di, e di edhe ti më .- i ngeli hatri Almës.

-Mos u hidhëro, po flasim për të vërtetën dhe gënjeshtrën. Këtë që thua ti është punë e kotë, si ta besojë?- mundohet ti sqarojë Sara.

-Thjeshtë, mendo dëshirë, fryji qerpikut dhe kaq, pse kërkon shpjegim.

– Kërkoj shpjegim sepse, ja e frym qerpikun tim, ra në tokë dhe asgjë nuk ndodhi!

-Nuk di ta shpjegoj.-u përgjigj e inatosur Alma.

-Atëherë më dëgjo, unë di ta shpjegojë.-iu përgjigj Sara .

-Qerpikët janë të vendosur në pjesën e sipërme të kapakut të syrit, poashtu dhe në pjesën e poshtme, e mbrojnë atë nga pluhuri, e zbukurojnë, ndërsa syri është organ që me të shohim dritën dhe çdo gjë që kemi përeth. Pa të jeta do të ishte erësirë dhe të gjithë këtë mrekulli e ka krijuar Zoti .

-E di, e di këtë.- tha Alma por inati vazhdon ti qëndrojë në majë të hundës .

– Por pse për të vërtetën me kaq vështirësi po bisedon, ndërsa për një besim të kotë ke aq vullnet të insistosh?-mundohet t’ia qartësojë Sara.

-Më fal, e vërteta është shumë e qartë, vetëm se nuk e kisha analizuar mirë. Prandaj të faleminderohem për këtë sqarim. Shpresoj se do të arrij t’ia shpjegojë edhe tezës sime.

U përqafuan të dyja shoqet edhe ashtu nuk kishin se përse të hidhëroheshin.

Tregim i shkruar me lapsin e një vajze dhjetëvjeçare / albislam

Previous articleME PLOT TË DREJTË TA QASH VETVETEN!
Next articleJeta pa ALLAHUN është fatamogranë