Home Lajme OECD – TURQIA KA RRITJEN MË TË SHPEJTË EKONOMIKE

OECD – TURQIA KA RRITJEN MË TË SHPEJTË EKONOMIKE

Turqia doli vendi me rritjen më të shpejtë në fushën ekonomike mes vendeve të Organizatës së Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik (OECD).

Gjatë 10 viteve të fundit Turqia ka demonstruar një performancën të mirë ekonomike, me përjashtim të viteve 2008, 2009 kur u ndje edhe më shumë ndikimi i krizës globale. Kështu Turqia është vendi që është rritur më shpejt ekonomikisht mes vendeve të OECD-së.

Sipas të dhënave të OECD-së në një kohë që ekonomia botërore është rritur mesatarisht me 3,5{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058}, kurse vendet e OECD-së janë rritur në raportin 1,7{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} në periudhën 2003-2012, duke i llogaritur me përafërsi shifrat e vitit e 2012, ekonomia turke ka shënuar një rritje mesatare gjatë këtyre viteve 5,1{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058}. Turqia renditet në vend të parë edhe në listën e OECD-së, ku rritja ekonomike është marrë veç e veç, në bazë të vendeve anëtare të organizatës.

Vendi që ka regjistruar rritje më të shpejtë pas Turqisë në 10 vitet e fundit është Kili me 4,8{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058}, i ndjekur nga Sllovakia dhe Polonia.

Previous articleMBRETI I BIZANTIT SOLLI SERVIANËT (SHKIJET) NË BALLKAN GJATË PERIUDHËS 610-641 !
Next articleERDOAN KRITIKON ASHPËR IZRAELIN DHE SHBA