Home Të tjera Zgjodhem per ju Nuk është 3D por realitet, nuk keni parë kurrë një xhami si...

Nuk është 3D por realitet, nuk keni parë kurrë një xhami si kjo (Foto)

Duhet të jetë person me fat ai/ajo që ka mundësi ti bëj vizitë xhamisë Hamidiye që gjendet në qytetin turk Kırşehir…

Kjo xhami po tërheqë vëmendjen e shumë besimtarëve, por edhe turistëve, dhe e gjithë kjo për shkak të arkitekturës unike – një tavan i stolisur me motive nga qielli i bukur, dhe një qilim që duket si bari; Të gjitha këto janë frymëzuar nga një ajet në Kur’an.

Fillimisht u ndërtua në vitet 1910 nën kalifatin osman në lagjen Yenice të Kërşehir dhe u emërua në bazë të emrit të kalifit Sulltan Abdulhamid II Khan.

Por, pasi kaluan dekadat, xhamia u neglizhua dhe u la për faqe të zezë. Ajo u shkatërrua së fundmi dhe u zëvendësua nga kjo xhami e sapondërtuar në të njëjtën sipërfaqe, transmeton mesazhi.

Motivet artistike brenda xhamisë janë tërheqëse, dhe janë pikturuar nga një arkitekt i Azerbajxhanit. Kjo xhami ka fituar vëmendje duke tërhequr njerëz nga e gjithë qyteti – dhe më gjerë – për të parë bukurinë e saj të brendshme dhe për të falur namazin në një peizazh kaq të bukur.

Previous articleBlick: “zvicerani i integruar”, bën punën e misionarit të krishter në Kosovë!
Next articleKur’ani shëruesi i çdo sëmundjes