Një shqiptar ishte shkak që diplomati gjerman Hofman pranoi Islamin

Një shqiptar ishte shkak që diplomati gjerman Hofman pranoi Islamin

“Në vitet e 70-ta isha në Beograd për punë zyrtare, aty vërejta një Kosovarë që punonte punë fizike dhe agjëronte në 40 gradë celzius, kjo ishte një ndër shkaqet që pranova Islamin”.
Murad Wilfried Hofmann
(Ish Diplomat Gjerman i konvertuar në Islam)
“Allahu ia hap zemrën për (të pranuar) Islamin atij që dëshiron ta udhëzojë, ndërsa atij që dëshiron ta lërë në humbje (ia mbyll zemrën e) ia shtrëngon gjoksin si të jetë duke u ngjitur në qiell”. Enam: 125 /xhamiteetiranes