Një histori e vërtetë islame… “Na ishte njëherë”

Një histori e vërtetë islame… “Na ishte njëherë”

Kur muslimanët udhëhiqnin botën…

Me sa duket jo vetëm përrallat, por edhe historitë e harruara fillojnë me “na ishte njëherë”. E tillë është edhe kjo histori!

A e keni ditur se gjatë kohës së qeverisjes së Fatih Sultan Mehmed, muslimanët kanë kërkuar të vërfërit ku janë e ku s’janë për t’ua dhënë atyre zekatin (pagesën vjetore qe u takon). Dhe kur nuk arrinin ti gjenin ata,  i vendosin paratë një një qese, e varnin qesen në pemë, dhe linin këtë shënim:

“I dashur vëlla, të kam kërkuar, por nuk të gjeta dot. Nëse ke nevojë, mos ngurro ti marrësh këto të holla”.

Dhe a e dini se sa gjatë qëndronin paratë në pemë, pa i prekur askush?

Tre muaj! /MESAZHI/