NË KËRKIM TË LUMTURISË | Mjeksia Islame

0
404

NË KËRKIM TË LUMTURISË
—————————
Dikur një mbret nuk ndihej i lumtur.Ai u konsulltua me një njeri të dishëm e ai i tha: duhet të gjesh një njeri të lumtur dhe t’ia lypish këmishën atij,që ta veshish dhe kështu do të behesh i lumtur.
Mbreti doli në kërkim të njeriut të lumtur por nuk mund të gjente.
Cdo njeri që e takonte e kuptonte se nuk është i lumtur.
Duke ecur rrugës, hasi një barij duke kënduar,iu afrua dhe i tha: dukesh se je i lumtur ai tha po,mbreti u gëzua shum dhe i tha: a ma jep kmishën tënde që ta veshi e të ndihem edhe un i lumtur? bariu iu përgjegj:un do ta jepja me qef kmishën,por vec sa ia dhash dikuj që nuk kishte,andaj ndihem i lumtur.
Pra të nderuar,pasuria nuk na bën të lumtur,por kur iu japim të tjerëve aty është lumturia.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here