Home Zgjodhëm për ju. Ka dy lloje syri të keq

Ka dy lloje syri të keq

Ka dy lloje syri të keq:

lloji i shkaktuar nga njeriu dhe ai i shkaktuar nga xhindët. Sipas një transmetimi të saktë, Ummu Seleme tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.), një ditë, kur pa në shtëpinë e saj një shërbëtore, fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur, tha: “Kërkoni dikë që t‟i bëjë rukje asaj, sepse ajo është prekur nga syri i keq.”2 Husein ibn Mesud El Ferai, në shpjegim të këtij hadithi, thotë se flitet për syrin e keq që vjen nga xhindët. Pra, ajo qe marrë mësysh nga vështrimi i xhindit.3

Previous articleNË KËRKIM TË LUMTURISË | Mjeksia Islame
Next articleFaleminderit Pejgamberi Jusuf | Mjeksia Islame